0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vattenförsörjning av toaletten förkalkat — hur man går tillväga

Kalk i toalettens vatteninlopp — Så här går du tillväga

Kalkavlagringar är ett riktigt ont när det kommer till toaletten. Hårt vatten täpper till toalettens vatteninlopp, vilket gör att det droppar eller inte spolar ordentligt. I så fall måste du vidta åtgärder så snart som möjligt så att du kan använda din toalett igen.

beredning

För att avkalka vattenförsörjningen till din toalett måste du först förbereda proceduren. Om vattenförsörjningen är förkalkad hittar man i de flesta fall kalkavlagringar i hela cisternen. Det betyder att du bör öppna cisternen och ta en närmare titt på de enskilda delarna. Det vattenförande röret är ofta förkalkat, liksom sifonklockan och andra delar av spolmekanismen. Det är bäst att ta bort kraftigt förkalkade element från cisternen och byta ut dem helt.

Kalkavlagringar finns sällan utanför cisternen på vatteninloppet. Dessa avlägsnas antingen med lämpligt kalkrengöringsmedel eller med hjälp av en specialist. Ibland är det nödvändigt att byta en del av vatteninloppet om det har skadats av kalk.

Avlägsna kalken mekaniskt

Om du inte har öppnat din cistern på flera år och vattentillförseln droppar, är det ofta nödvändigt med mekanisk borttagning av kalkavlagringarna. Kalken har byggts upp i tjocka lager och måste brytas ut innan ett rengöringsmedel kan användas. Du kan använda en spatel eller en hammare och mejsel för detta. Var dock försiktig så att du inte skadar cisternen. Använd sedan speciella rengörings- eller hushållsprodukter för att avlägsna kvarvarande kalkavlagringar.

Lämpliga huskurer

1. Citronsyra

En klassisk hushållsanti-kalkprodukt är citronsyra. Pulvret är idealiskt för avkalkning av cisternen. När den envisa kalken har tagits bort kan du använda citronsyra för att ta bort resterna. Lös upp 2 teskedar av pulvret i varmt vatten och häll blandningen i toaletttanken. Efter en exponeringstid på 2 timmar, skölj helt enkelt.

Weiterlesen:
Byta ut en golvstående WC mot en vägghängd WC » Så här går det till

2. Vinäger Essence

Vinägeressens rekommenderas mot lätta kalkavlagringar. 200 ml är helt tillräckligt för cisternen. Innan du gör det, fyll cisternen med varmt vatten. Detta förbättrar effekten av vinägeressensen. Efter 1 timme är proceduren över.

Ссылка на основную публикацию