0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ett mosaikmönster utan större ansträngning med mosaikplattor

Ett mosaikmönster utan större ansträngning med mosaikplattor

Små kakelmönster, där de individuella färgfälten skapar en attraktiv helhet, finns som prefabricerade kakelfolier. Utbudet sträcker sig från det populära svart-vita schackbrädesmönstret till diffust löpande färgfält till geometriska och representativa figurer.

Mosaik i kakelstorlek eller mindre

Det finns i princip två sätt att skapa ett mosaikmönster med kakelfolie. Antingen kan de befintliga plattorna täckas med olikfärgade folier i sin ursprungliga storlek eller så bildar folien flera mindre kvadratiska mosaikmönster på en kakelyta.

Återförsäljare och tillverkare erbjuder färdiga sortiment av skuren kakelfolie för en-till-en-klistring. Förutom dessa färdiga sorteringar är individuell sammanställning möjlig med hjälp av individuella beställningar, vilket är särskilt nödvändigt för ovanliga färgkombinationer.

Vid kakelfolie med småbitsmosaik visas fogar mellan de enskilda mosaikelementen, som normalt är kvadratiska. När man väljer en sådan kakelfolie är det viktigt att se till att fogbredden och färgen stämmer överens med väggplattornas faktiska fogar. Beroende på smak kan dock den visuella skillnaden i lederna också avbilda en speciell och avsiktlig «dubbel» mosaik.

Enkel- eller kvadratmeterpriser

Priserna på kakelfolier annonseras både som kvadratmeterpriser och som styckpriser. Online-återförsäljaren stickerprofis.de erbjuder standardstorlekarna från cirka en euro vardera. Prefabricerade fyrkantiga filmformat med sidomått på 15 centimeter är billigast.

På stickerdealer.de börjar mycket billiga erbjudanden på drygt femtio cent och fasta förpackningsenheter som fyrtio stycken kakelfolie kostar från cirka 15 euro. Kakelfolier med tryckta antika dekorer eller andra geometriska motiv kostar från en euro styck.

tips och tricks
Medvetna avbrott i stilen kan göra en mosaik visuellt mycket spännande och okonventionell. Kombinationen av antika element med enkla foliebitar i en eller flera färger skapar en livlig och glad mosaik. Den enkla bearbetningen och det låga priset tillåter också experiment i förväg.
Weiterlesen:
Montera WPC:s sekretessskärm » Instruktioner i 4 steg
Ссылка на основную публикацию