0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Kakel i rött: detta är också en trend

Kakel i rött: detta är också en trend

Röda plattor? Ja exakt. Och de är väldigt trendiga – både som golvplattor och som väggbeklädnader. Och inte bara nyligen. Läs här vad du kan göra med röda brickor – och var du hittar dem.

Rött kakel livar upp rum

Det traditionella vita i badrummet har länge varit passé — modern badrumsdesign fokuserar på färg. Och saker och ting blir mer och mer färgglada i köket också.

Rött är en trendfärg som kan hittas i många köks- och badrumsdesigner på grund av dess speciella egenskaper.

  • Rött är en färg som enkelt kan delas in i olika nyanser som harmoniserar med varandra
  • Rött är livligt och stimulerande
  • Rött harmoniserar bra med både mörkare färger och vitt

Om tanken på rött kakel i badrummet fortfarande skrämmer dig bör du titta närmare på modern design. Framförallt harmoniserar kombinationen av olika nyanser av rött på en kaklad vägg mycket bra med en i övrigt vanlig vit atmosfär i badrummet.

En vit köksdel livas också upp av olika röda nyanser i plattsättningen och framstår som harmonisk och balanserad.

Mosaikdesigner i olika klarröda toner, som glasmosaiker, kan också ha tilltal, speciellt i badrummet, och liva upp annars tråkiga väggar markant.

Du kan få röda kakel nästan överallt där det finns kakel — dock är utbudet i byggvaruhandeln ofta ganska begränsat — det är bättre att leta här i den etablerade kakelhandeln, till exempel på kerana.de

eller på fliesen24.com för matchande brickor i rött.

På så sätt kan du spara kostnader

Särskilt när det kommer till väggbeklädnader är inte kvaliteten på kakel lika avgörande som för golvplattor till exempel. Väggbeklädnader utsätts inte för påfrestningar och det finns ingen halkrisk.

Weiterlesen:
Linoleum » Kommersiella typer

Kakelplattorna behöver inte nödvändigtvis vara av högsta kvalitet, det brukar även billigare modeller från mindre kända kakeltillverkare göra.

tips och tricks
Om ditt badrum redan är kaklat och du bara vill ha en ny design kan du även använda kakelklistermärken. Sådana klistermärken är tillgängliga från många återförsäljare för mindre än 20 euro per kvadratmeter, och du kan använda dem för att ändra färgen på dina brickor på nolltid. Självskuren plastfilm är förstås ännu billigare.
Ссылка на основную публикацию