0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bambuparkett: det billiga alternativet utan att ge avkall på kvaliteten

Bambuparkett: det billiga alternativet utan att ge avkall på kvaliteten

Bambuparkett ser inte bara elegant ut, den är också miljövänlig och – beroende på version – relativt lätt att lägga. Materialet är så exotiskt att många tycker att priset är oöverkomligt. Men bambuparkett behöver inte vara speciellt dyrt!

Vilken är den billigaste bambuparketten?

Bambuväxten kännetecknas av sin snabba tillväxt, varför den är en särskilt hållbar råvara. Priset på bambuparketten beror på hur materialet är förbearbetat och vilken tjocklek det har. Det billigaste alternativet är råparkett, men det finns lite andra material som höjer inköpspriset. Och att lägga rå bambuparkett innebär naturligtvis mer arbete.

Projektexempel: Lägg rå parkettgolv av bambu

För priset av cirka 20 till 25 euro per kvadratmeter kan du få en billig rå bambuparkett, som du vanligtvis måste limma fast i golvet. Som jämförelse kostar ett färdigt parkettgolv med klicksystem runt 40 euro per kvadratmeter. Efter att limmet har härdat, slipa golvet och fyll luckorna med fogmassa och slipdamm. Du kan sedan täta bambuparketten med olja. Dessa steg som är involverade i att använda rå parkett kan spara mycket pengar, men ta hänsyn till kostnaderna för materialen!

kostnadsöversiktpris
1. billig bambuparkett (rå)22 EUR per kvm
2:a lim, 7 liter (förbrukning 1 liter per kvadratmeter)55 EUR
3.Gap Filler12 EUR per tub
4.Träbehandlingsolja av hög kvalitet för 5 liter100 EUR
Gesamtför 20 kvm 838 XNUMX EUR

Spara kostnader vid läggning

För detta projekt är det särskilt värt att göra arbetet själv. På grund av de många individuella arbetsmomenten kostar professionell läggning minst lika mycket som materialet. Få en bra steg-för-steg-guide!

Weiterlesen:
Sinterlager på screed » Hur man tar bort det på rätt sätt
Ссылка на основную публикацию