0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Linne eller halvlinne kökshanddukar — skillnader

Linne kontra handdukar av halvlinne—Skillnader

Den som köper en kökshandduk vill att den ska torka disken bra, men vill kanske också att den håller länge. Och det är just här frågan uppstår om kökshanddukarna ska vara av linne eller halvlinne.

Vad är halvlinne?

Halvlinne är en blandning av bomull och lin där andelen lin är minst 40 % av den totala vikten. Tyget kombinerar alltså fördelarna (och nackdelarna) med båda tygerna.

Linne eller halvlinne till kökshandduken?

Det finns riktiga linneälskare, men det finns också människor som föredrar att använda kökshanddukar av halvlinne. Det kan inte sägas generellt vilket material som är bäst, eftersom det finns olika preferenser. Inget av materialen har i alla fall några egentliga nackdelar, i alla fall inte när det kommer till kökshanddukar.

Linne kökshandduk

Linne kökshanddukar är lyxiga kökshanddukar. Materialet håller länge, vilket också är nödvändigt. För i början är kökshanddukar av linne relativt stela och de absorberar lite fukt. Så innan du är riktigt bra kökshanddukar måste du använda och tvätta dem flera gånger. Men då kan du också använda kökshanddukar i linne för att putsa glasen vackert.

Halv linne kökshandduk

En kökshandduk i halvlinne är till en början lite mjukare än en kökshandduk av linne. Och den leder bort fukt bättre. På grund av detta är dessa kökshanddukar lite mer populära. Men de håller inte lika länge som linne kökshanddukar.

Halvlinnehanddukar har definitivt en fördel jämfört med kökshanddukar i ren bomull: de pillrar inte och linnets polerande effekt är uppenbar. Dessutom tillsätts ofta en syntetfiber till kökshanddukar av bomull. Dels är det inte speciellt miljövänligt, dels torkar de inte disken så bra heller. Med kökshanddukar i halvlinne får du en effektiv naturprodukt.

För kökshanddukar i halvlinne, var uppmärksam på att tvätta. Man misstar dem snabbt för bomullstyg och lägger dem sedan i maskinen tillsammans med den andra tvätten. Det skulle vara bättre att tvätta linne och semi-linne separat från bomullskläder, eftersom de inte ska spinnas lika hårt som bomull. Ämnet är dock inte temperaturkänsligt.

Weiterlesen:
Rengöring och skötsel av träskivan » Så håller du den bakteriefri
Ссылка на основную публикацию