2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Köksbänkskiva: vilken höjd ska den vara?

Köksbänkskiva: vilken höjd ska den vara?

Ergonomiskt och ryggvänligt arbete i köket är mycket viktigt – köksarbete är ofta en underskattad belastning.För att uppnå detta bör bänkskivan i köket vara i rätt höjd. I den här artikeln kan du läsa vilken höjd som är lämplig och vad du mer bör vara uppmärksam på.

Olämpliga kökshöjder

I köket är det mycket jobb att stå upp. Detta belastar också din rygg mycket.

Detta gäller särskilt om kökshöjden och särskilt höjden på köksbänkskivan är olämplig. Om överkroppen bara behöver lutas 20°, och om denna position bibehålls under en längre tid, är redan spänningar och ryggsmärtor resultatet.

Optimal arbetshöjd

Som en tumregel (vilket fungerar väldigt bra) ska höjden på bänkskivan vara med böjda armar (underarmarna i rät vinkel) ligger 12 cm under armbågen.

Men eftersom kökshöjderna inte kan varieras efter behag är det inte alltid möjligt att hålla sig till denna dimension med absolut precision. Detta gäller även om flera personer av olika höjd arbetar i köket. Man bör dock närma sig denna åtgärd så nära som möjligt.

Beredningsområde och utrustning

I grund och botten, när det kommer till kökshöjd, måste du skilja mellan förberedelseområdet och spis och diskbänk:

  • spisen ska vara lite lägre
  • diskbänken ska vara lite högre
  • ett område där du huvudsakligen utför skärarbeten bör vara något förhöjt för att underlätta arbetet
  • ett område där du knådar degen (om du gör det) bör vara något lägre

Spisen och diskbänken kan installeras därefter för att uppnå optimal arbetshöjd. För skärning och degknådning kan bänkskivan fästas i små ytor på olika höjd — men det är oftast inte särskilt praktiskt och kräver mycket arbete vid montering av bänkskivan.

I det här fallet är det lättare att utrusta en skärbräda med en liten bas för skärarbete, så att du kan skära på en högre yta. Degen går även att knåda på köksbordet, som oftast är lite lägre. På grund av det lägre läget kan du lägga mer styrka från överkroppen och knåda degen bättre.

tips och tricks
Var också uppmärksam på rätt höjd på köksskåpen — det finns ergonomiska riktlinjer för detta (t.ex. grepphöjd 35 cm över kroppshöjd)
Weiterlesen:
Avkalka espressomaskinen » Instruktioner i 4 steg
Ссылка на основную публикацию