0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Jacuzzi på terrassen — notera vikten

Jacuzzi på terrassen — notera lastkapaciteten

En badtunna är ett specialköp som kräver mycket planering. Om du inte har plats i trädgården eller badrummet kan du alltid använda takterrassen. I många fall ger den tillräckligt med utrymme för bubbelpoolen. Men var uppmärksam på terrassens bärförmåga så att skador inte uppstår.

Var uppmärksam på lastkapaciteten

Innan du sätter din badtunna på takterrassen måste du ta reda på dess bärförmåga. Bärförmågan indikerar om din takterrass tål vikten av den fyllda bubbelpoolen inklusive människorna. Du kan ta reda på denna information från olika källor:

  • köpeavtal
  • hyreskontrakt
  • Kontakta hyresvärden
  • Gemeinde
  • Stad
  • byggnadsingenjör

Du bör aldrig sätta en badtunna eller jacuzzi på däcket om du inte känner till lastkapaciteten. När du har tagit reda på värdet (t.ex. 400 kg per m²) måste du bestämma den totala vikten för bubbelpoolen inklusive vattnet. En titt på produktbeskrivningen eller instruktionerna för modellen räcker vanligtvis. Lastkapaciteten per m² kan sedan beräknas utifrån bubbelpoolens storlek.

Om modellen väger cirka 1.000 4 kg inklusive vatten och människor och upptar en yta på 1.000 m², måste du dividera de 4 250 kg med 400. De XNUMX kg representerar vikten av badtunnan som verkar på varje enskild kvadratmeter. Om din takterrass tål XNUMX kg per m² kan du ställa upp poolen utan problem. För att vara på den säkra sidan kan du få resultatet kontrollerat av en byggnadsingenjör.

Bärförmåga för klassiska terrasser

Om du inte vill placera din badtunna på takterrassen utan på trädgårdsterrassen måste du vara ännu mer försiktig. I de flesta fall kan terrasser inte bära vikten av badtunnan inklusive vattnet och kollapsen. Endast terrasser av betongplattor är lämpliga för detta, eftersom de är gjutna som en grund och därför har tillräcklig stabilitet för jacuzzin.

Om du har ett trädäck bör du integrera bubbelpoolen i det. Du kan bygga in bubbelpoolen i terrassen, för i det här fallet är poolen sänkt och står på en separat grund. Det är inget tryck på terrassen och bubbelpoolen är förpackad på ett visuellt tilltalande sätt.

Weiterlesen:
Reparera duschkabin » Så gör du själv
Ссылка на основную публикацию