0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Insektsskyddsdörr trots rulljalusier – så fungerar det

Insektsskyddsdörr trots rulljalusier – så fungerar det

En insektsskyddsdörr kan ge en betydande ökning av livskvaliteten under sommarmånaderna. När allt kommer omkring, med en sådan extra dörr kan skadedjur som flugor och myggor effektivt låsas ute samtidigt som den behagligt svala nattluften kan strömma in i vardagsrums- och sovutrymmena. Tyvärr är installationen av en sådan insektsskärmdörr inte alltid problemfri om rulljalusier är fästa på utsidan av fönstret.

Befintliga persienner kan kräva kreativa lösningar

Med vanliga fönster är ämnet flugskydd inte särskilt komplicerat: De kommersiellt tillgängliga insektsnäten i plast kan trots allt snabbt och enkelt fästas på utsidan av en fönsterram med hjälp av självhäftande lister med en slags kardborreyta.

När det gäller en dörr (balkongdörr eller altandörr) är det dock annorlunda: Eftersom denna även fortsättningsvis ska kunna användas som genomgång måste varje typ av riktigt täta insektsnätsdörrar ha sin egen karm. Det är just denna ram som kan ställa till problem i samband med den befintliga rulljalusan. Det ska trots allt fortfarande vara möjligt att stänga denna rulljalusi vid behov — desto mer om det är en speciell säkerhetsrulljalusi som inbrottsskydd.

Balkong- eller terrassdörrar med rullgardiner kräver därför en särskilt slimmad utformning för insektsnätsdörrarna, som lätt passar mellan dörr och jalusi.

Prefabricerade system från fackbutiker

De kommersiellt tillgängliga systemen erbjuder olika lösningar på detta specifika problem:

  • speciellt dörrmodeller med platt insektsnät
  • infälld montering i dörrkarmen
  • som sväng-, sväng- eller skjutdörr
  • Rulljalusier med integrerat insektsnät

Vissa företag erbjuder insektsnätdörrar som inte bara är designade för att vara särskilt platta. De är också infällda i själva dörrkarmen, så det är inga problem med den befintliga rulljalusan.

Alternativt kan även en rulljalusi installeras som har en speciell insektsskyddsrullgardin.

Weiterlesen:
Måla den yttre fasaden » Dessa kostnader uppstår

Bygg en dörr för insektsnät själv

Erfarna gör-det-självare kan bygga ett myggnät själva med lite skicklighet. Förutom själva myggnätet behöver du lämpligt material för ramen och lämpliga verktyg för kapning och montering.

Om det är några centimeter mellan dörrkarmen och rulljalusiet kan du själv bygga en platt insektsnätdörr genom att spänna upp flugnätet på en platt träram. För att säkerställa att denna dörrkonstruktion sluter tätt på alla sidor kan små plattformade magneter fästas på flera ställen.

Ссылка на основную публикацию