0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Dekorera med ett miniväxthus

Dekorera med ett miniväxthus

Växter hör hemma i varje hem — med sin milda livlighet och sin luftrenande förmåga skapar de en mycket bekvämare atmosfär. Om du har en svaghet för miniatyrdekorationer kan du också sätta de gröna vitalitetsautomaterna i ett litet växthus.

Kärleksfull fönsterbrädedekoration med ett miniväxthus

Växthus har alltid haft en fristad – i stora växthus, med mycket tid och hängiven omsorg, odlas växter till glada och livgivande varelser och är också en plats för många människor att strosa runt.

Om du inte har en riktigt grön tumme och varken plats eller intresse för ett stort växthus kan du även få denna lugnande, sensuella utstrålning på fönsterbrädan för att spara plats och arbete. Miniväxthus för individuell design finns färdiga från möbelaffärer. Den som gillar att pyssla och är hyfsat duktig på att hantverkar kan också bygga en själv av trästag och akrylglas.

Inredning av Min Greenhouse

Ett sådant miniväxthus kan givetvis utrustas på otaliga sätt. I grund och botten är följande element lämpliga, som kan kombineras på olika sätt:

  • små växter
  • andra naturliga föremål
  • glow
  • dekorativa föremål

Växter och dekoration beroende på växthusklimatet

När du väljer växter beror allt på om du vill sätta upp ditt miniväxthus enbart för dekorativa ändamål eller om du också har (delvis) trädgårds- eller kulinariska mål. Båda kan också kombineras ganska bra — örtkrukor för köket kan se väldigt attraktiva ut under den lilla träglaskonstruktionen och trivs särskilt bra i det varma, fuktiga mikroklimatet.

Om du faktiskt vill sätta köksörter i växthuset bör de övriga föremålen inte vara känsliga för fukt. Små smidesprydnader eller djurfigurer i plast passar till exempel bra som dekorativa tillbehör.

Sparsamma suckulenter som kaktusar, pengaträd eller aloe vera gör sig särskilt bra i miniväxthuset. De drar nytta av värmen i den lilla lätta byggnaden och förlåter även långvarig försummelse av vattning. Särskilt kaktusar ser väldigt dekorativa ut i en bädd av småsten som imiterar deras naturliga miljö.

Weiterlesen:
Priser för prefabricerade hus » Nyckelfärdiga

Rustik-romantisk design med naturprodukter

En mycket vacker och nästan underhållsfri dekorativ stil av miniväxthuset skapas genom att utrusta det med torkade buketter och naturföremål som kottar, barkbitar, snigelskal och stenar. Du kan också berika ett sådant arrangemang med metall- eller lerkrukor och figurer.

belysning

Ljus ger ytterligare en nivå av livlighet till ett dekorativt växthus. Naturligtvis bör det noteras att ljuskällorna måste vara kompatibla med växterna. Även om ljus är mysiga och romantiska, bör de användas med försiktighet i ett miniväxthus. De kan bara tändas om taket går att öppna och det inte finns några finbladiga och värmekänsliga växter.

Eventuella LED-lampor eller fairy lights är inte kritiska. De genererar knappt någon värme och sparar dessutom el och är därför att föredra framför halogenlampor.

Ссылка на основную публикацию