0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

För- och nackdelar med induktionshällar & keramikhällar

För- och nackdelar med induktionshällar & keramikhällar

Om ett nytt kök ska köpas finns ofta valet mellan en keramikhäll och en induktionshäll. Den här artikeln berättar tydligt och i detalj vad som talar för en typ av spis och vad för den andra.

Argument för keramisk spis

  • betydligt lägre anskaffningskostnader
  • mer robust teknik
  • alla gamla krukor kan återanvändas
  • inget oljud

förvärvskostnader

Anskaffningskostnaderna för en keramisk spis av samma kvalitet är ungefär hälften av en induktionsspis. När det kommer till kostnads-nytto-kalkylen har den keramikhällen en klar fördel.

Mer robust teknik

Induktionsspisar är mycket mer utsatta för funktionsfel och reparationer på grund av den komplicerade styrelektroniken och den nödvändiga kylningen i hällen. I de flesta fall har detta även en negativ effekt på livslängden. De flesta keramiska kaminer är överlägsna här med sin beprövade teknik — veterankaminer ännu mer.

Alla krukor är återanvändbara

En induktionsspis behöver speciella kastruller. Gamla kastruller och kastruller kan fortsätta att användas med keramikhällar så länge de är intakta och botten inte är skadad eller ojämn. Detta sparar det dyra nyköpet av speciella induktionslämpade grytor.

Ingen bullerutveckling

Induktionshällar kan surra eller surra under drift, vilket kan vara mycket obehagligt (även för husdjur). Keramikhällar med strålningsvärme kokar däremot helt tyst.

Argument för induktionsspisen

  • ingen uppvärmning av hällarna
  • ingen bränning
  • enkel rengöring
  • lägre energiförbrukning
  • exakt matlagning
  • automatisk tillagning

Ingen uppvärmning av hällarna

På grund av hur en induktionsspis fungerar, värms hällarna knappt upp alls. Det finns därför ingen risk för brännskador eller brand från kvarlämnade spishällar och inget kan heller brinna. Eftersom det inte finns något inbränt material som ska tas bort, vilket är fallet med keramikhällar, där något brinner in oftare, blir städinsatsen betydligt lägre.

Lägre energiförbrukning

Sammantaget, ur teknisk synvinkel, förbrukar induktionshällen minimalt mindre energi – men det har knappast någon märkbar effekt på den totala förbrukningen och kostnaderna.

Weiterlesen:
Porslinets egenskaper » Det viktigaste i ett ögonkast

Exakt matlagning

Temperaturer kan styras mycket exakt, eftersom induktionsspisen omedelbart reglerar värmetillförseln när den stängs av. Med en keramikhäll tar det ett tag innan värmen faktiskt släpper.

Automatisk matlagning

Tack vare den integrerade temperaturmätningen kan du ställa in en viss gränstemperatur och tidslängd och låta rätter tillagas utan uppsikt. Spisen reglerar värmetillförseln automatiskt.

tips och tricks
Innan du gör ett köp, försök att överväga så många aspekter som möjligt och basera inte ditt beslut på individuella fördelar.
Ссылка на основную публикацию