0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Dessa kostnader gäller för rökdetektorer

Dessa kostnader gäller för rökdetektorer

Rökdetektorer har olika priser, olika prestandaegenskaper leder till dessa prisskillnader. Ger den billigaste modellen tillräcklig säkerhet – och vad kostar den? Vilka egenskaper har dyra detektorer?

Under förstoringsglaset: de mest kostnadseffektiva rökdetektorerna

I de flesta delstater finns det en laglig skyldighet att ha rökdetektorer: Alla brandvarnare som uppfyller DIN EN 14604 och är märkta med CE-märkningen uppfyller gällande föreskrifter. Bland dem finns en hel del enheter mellan 3 och 15 EUR.

Dessa billiga rökdetektorer rapporterar tillförlitligt rök när de är installerade i rätt position och redo att användas. Du har också en batterivarningston som hörs minst 30 dagar innan strömkällan tar slut. Billiga apparater erbjuder därför bra grundsäkerhet.

När kostnaderna stiger: Vad kan dyra rökdetektorer erbjuda?

Dyra rökdetektorer har oftast tilläggsfunktioner som möter högre krav. Många av dessa apparater är särskilt lämpliga för användning på speciella platser, till exempel i köket eller i källaren.

Rökdetektorer med speciell teknisk utrustning kostar mellan 20 och 150 EUR per styck, beroende på version och tillverkare. Det här är några av deras prestandaegenskaper:

  • Kombination av rök- och värmedetektor med bi-sensorteknologi
  • Radiogränssnitt för nätverk i ett rökdetektorsystem
  • Skyddsnät mot insekter för att minska falsklarm
  • automatisk felindikering
  • elektronisk egenkontroll
  • en mute-brytare mot falsklarm för vattenånga/damm

Kostnadsexempel för ett hyreshus

En hyresvärd köper rökdetektorer till sin hyresfastighet. Han väljer rökdetektorer i mellanprissegmentet till sina tio lägenheter och får dem professionellt installerade.

kostnadsöversiktpris
1. 54 rökdetektorer2.430 EUR
2. Montering av alla enheter600 EUR
Gesamt3.030 EUR

Spara kostnader, installera rökdetektorer själv

Du behöver ingen specialist för att installera rökdetektorer. Ta reda på de relevanta bestämmelserna och installera enheterna själv utan kostnad.

tips och tricks
Vissa byggvaruhus erbjuder rökdetektorer i förpackningar om tio eller fem, så kostnaden för den enskilda enheten är vanligtvis lägre.
Weiterlesen:
Toalettrör » Vilken diameter ska det ha?
Ссылка на основную публикацию