0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hammarslag — vad är det?

Hammarslag — vad är det?

Vid första anblicken kan knappast någon föreställa sig vad termen «hammarslag» betyder. I själva verket är det en sporttävling som inte bara kräver styrka, utan framförallt skicklighet och god koordination. I den här artikeln kan du läsa hur hamring går till, var den sker och vilka regler som är allmänt accepterade.

konkurrens

Syftet med den sportiga hamringen är att slå så många spikar som möjligt rakt in i en träbit eller en trädstam på kortast möjliga tid.

Spikarna får inte hållas, de är redan insatta i träbiten. Syftet är att slå in spiken rakt in i träet med så mycket kraft som möjligt utan att böja den. Under tävlingen mäts tiden som krävs för ett visst antal spikar.

Böjda spikar eller spikar som inte trängt rakt in i träet räknas inte. I slutändan är vinnaren den som kör in flest antal spikar och behöver minst tid för att göra det.

skicklighet

En spik måste slås mycket exakt och med en exakt definierad hastighet för att trycka den rakt in i träet med ett slag. Om träffen inte är exakt eller utförs med för mycket kraft kommer spiken att böjas och kommer inte att räknas senare. Endast en hand får användas för inkörning, spiken får inte hållas med andra handen. Men vissa regler tillåter kvinnor att använda båda händerna.

spelvarianter

I en annan variant, ofta spelad i USA, mäts ingen tid. Alla kan slå in spikar tills en spik böjs. Sedan skickar han spiken vidare till nästa spelare. I det här fallet är vinnaren den som har slagit in flest spikar efter några omgångar av spelet.

tips och tricks
Hammer banging är ett spel som även passar bra för bröllopsfester eller en grillfest. Den skicklighet som krävs brukar underskattas – som regel ser man här tydligt vem som har lyhördhet som hantverkare och vem som inte har det.
Weiterlesen:
Plasmaskärare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию