0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Köpguide för olivträparkett

Köpguide för olivträparkett

Ett av de mest lyxiga och exklusiva parkettträden är olivträdets lövträ. Det långsamt växande trädet producerar trä som är cirka en tredjedel hårdare än en ek. Kontrasterande ådringar och texturer skapar ett distinkt utseende och majoriteten av produkterna är gjorda av italienskt trä.

Hållbar och oljig

Olivträets enorma hårdhet beror på trädets långsamma tillväxt, som kan trivas i mycket torra och karga områden. Träden för olivträparkett är över trehundra år gamla. Olivträdet kompenserar för den låga vattenupptaget med en uttalad utveckling av olja, som ersätter den låga hartshalten.

Det oljiga träet är okänsligt för stänkvatten och har som golvbeläggning längre livslängd än en människa. Den kan även läggas i våtrum som badrum eller i köket och kan tätas som vilket annat trä som helst.

Stort utbud av produkter

Olivträparkett kan i princip bestå av vilket tänkbart läggningsmönster som helst. Det uttalade optiska utseendet gör dock att de flesta tenderar mot ett storskaligt läggningsbandage. Vanligast är golvskivor som fartygsgolvsparkett eller fiskben med breda träpinnar.

På grund av varje brädas individuella ådring, som skärs från en olivstam, är «fjärilen» populär som läggningslook. Tavlan separeras långt ner i mitten och läggs spegelvänd så att den svängda ritningen skapar en slags fjärilsdesign.

Aktuella erbjudanden

Massivt olivträ
Honungsgul små färgskillnaderbeseke.de94,01 EUR/kvm
Brungrå distinkt oregelbunden strukturbeseke.de72,59 EUR/kvm
Flerskiktat olivträ
Livliga brunådrade linjer 3,5 mm slitlagerbeseke.de118,05 EUR/kvm
Fjärilsritningsslitlager 5 mmolive-parkett.de69,95 EUR/kvm

Limning rekommenderas

Experter rekommenderar också alltid hellimning för färdiga parkettgolv av olivträ, eftersom det resistenta lövträet endast har minimalt slitage och lång livslängd.

tips och tricks
Den naturligt höga oljehalten kräver bara lite efterolja som tätningshjälp. Trots oljehalten kan olivträparkett även tätas med en speciell lack.
Weiterlesen:
Parkett eller laminat » För- och nackdelar med båda golvbeläggningarna
Ссылка на основную публикацию