0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Granulatavfuktare

Granulatavfuktare — En liten köpguide

Luktar det unket i lokaler, det finns risk för mögelbildning eller så vill man helt enkelt effektivt minska luftfuktigheten i rummet är avfuktargranulat ett bra alternativ. Ingen elektricitet behövs, och det förekommer inte heller något buller eller lukt under användning. Allt du behöver veta när du köper avfuktargranulat och några välgrundade köprekommendationer finns i vår köpguide.

Våra rekommendationer

förpackningar

fleeceväska

paketstorlek

1 kg

total kvantitet

10 kg

jämförelsepris

ungefär {PRICE/10} EUR/kg

Detta set är påsar med kalciumklorid förpackade i 1 kg storlek (10 individuella påsar). Väskorna är gjorda av fleece. Enligt tillverkaren räcker 1 kg för ett rum på cirka 15 m². Påsarna passar behållare som rymmer 1-1,2 kg granulat, de är inte lämpliga för mindre behållare. Kalciumklorid kan orsaka ögonirritation, så försiktighet bör iakttas vid hantering, bär ögonskydd och handskar. De flesta kunder var mycket nöjda med granulernas prestanda och priset.

#2

Cago avfuktare granulatpåse

förpackningar
fleeceväska
paketstorlek
450 g
total kvantitet
5,4 kg
jämförelsepris
ca €0,41 EUR/kg
21,95 €

Köp det på Amazon

Detta set bestående av 12 påsar à 450 g vardera är avfuktargranulat från den välkända tillverkaren Cago. Fleecepåsarna är fyllda med kalciumklorid. Enligt tillverkaren krävs totalt 15 kg granulat för en rumsstorlek på 1 m². Kalciumklorid kan orsaka allvarlig ögonirritation vid kontakt med ögonen, ögonskydd och handskar bör användas vid hantering. De flesta kunder var nöjda med prestandan i kundrecensioner, men några uppgav att fukten de absorberade inte rann ut ur granulatpåsen.

#alternativ

UHU avfuktare refillpåsar, förpackning om 10 st

förpackningar
fleeceväska
paketstorlek
450 g
total kvantitet
4,5 kg
jämförelsepris
ca €0,43 EUR/kg
Weiterlesen:
Rullsåg » De bästa tipsen för rent arbete
19,15 €

Köp det på Amazon

Detta påfyllningspaket är en originalpåfyllning för UHU-luftavfuktarsystemet Airmax. Påfyllningsförpackningen innehåller 10 fleecepåsar à 450 g vardera. Påsarna är 15 cm x 15 cm och passar därför även i mindre avfuktarbehållare. Granulatet i dospåsarna kan orsaka allvarlig ögonirritation om de kommer i kontakt med ögonen, lämpliga skyddsåtgärder (ögonskydd och handskar) rekommenderas därför vid hantering. Tillverkarens varningsföreskrifter måste följas strikt. Enligt kundrecensioner är de flesta kunder mycket nöjda med prestandan hos avfuktarpåsarna.

köp kriterierna

Granulat Art

Kalciumkloridgranulat. Kalciumkloridgranulat är det vanligaste som erbjuds. Den vattenfria kalciumkloriden är hygroskopisk (attraherar vatten från luften) och släpper sedan ut det absorberade vattnet i en behållare. En lämplig avfuktarbehållare måste köpas separat, påsarna (oftast fleecepåsar) kan inte användas ensamma. Kalciumklorid är inte giftigt, men kan orsaka kraftig irritation om det kommer i kontakt med ögon och slemhinnor. Lämpliga skyddsåtgärder (ögonskydd, handskar) krävs därför vid hantering av påsarna.

Återanvändbara granulat. Granulerad kiselgur eller silikagel kan återanvändas vid behov. För att göra detta behöver de bara torkas på lämplig plats efter att de blivit helt blötlagda. Detta kan göras i ugnen eller i mikron, och en radiator är också lämplig för detta. Man måste dock se till att fukten som absorberas under torkning inte släpps tillbaka till rummet från vilken den absorberades.

förpackningar

Engångsavfuktargranulat kan antingen pressas till block eller köpas förpackade i non-woven påsar. Pressade block löses långsamt upp när de utsätts för fukt och droppar ner i påsen tillsammans med det absorberade vattnet. Fleecepåsar klumpar sig ofta ihop med tiden, men granulatet de innehåller brukar inte lösas upp helt. Om ingen mer fukt absorberas synligt, måste fleecepåsar också bytas ut.

Weiterlesen:
Grävmaskiner » Vad kostar det?

Väskans storlek

Vanliga påsstorlekar är 450g och 1kg. Det är viktigt att notera storleken på avfuktningsboxen som används och påsstorlekarna den är designad för. Påsar med 1 kg är designade för ett rum med en storlek på cirka 15 m², med de mindre påsarna på 450 g krävs vanligtvis 2 påsar för tillräcklig avfuktning av rummet.

Video: Så här kan granulatavfuktare användas

Häufig gestellte Fragen

Hur fungerar avfuktargranulat?

Avfuktargranulat placeras i en behållare som har ventilationsöppningar och en dropppanna. Salterna i granulatet tar bort fukt från rumsluften. Fukten i luften absorberas av granulatet och släpps ut i behållarens uppsamlingsbricka, varifrån den lätt kan tömmas med jämna mellanrum.

Är avfuktargranulat giftiga?

Avfuktargranulatet består i allmänhet av antingen vissa salter eller i princip giftfria kemikalier, oftast kalciumklorid. Vissa granulat kan dock orsaka irritation på slemhinnorna om de kommer i kontakt med granulatet. Granulatet bör dock skyddas mycket väl från barn eller husdjur.

Var kan man sätta upp avfuktare med granulat?

Avfuktare med granulat gör inget oväsen och fungerar automatiskt och diskret. Du kan placera dem i alla rum där luftfuktigheten är för hög eller rumsluften behöver torkas. Detta kan vara i källaren, men även i vardagsrummet eller i sovrummet. Granulatet används också ofta i husvagnar.

När ska man byta avfuktargranulat?

Granulatet kan bara dra en viss mängd vatten ur luften – det är runt 4 liter per kilo granulat. Vid absorption av fukt sönderdelas även granulatet delvis. När du har kasserat motsvarande mängd vatten från behållaren bör du sätta i en påfyllningsförpackning.

Kan avfuktargranulat regenereras?

Det finns också granulat av kiselgur eller kiselgel som enkelt kan regenereras genom torkning. Om du märker att granulatkudden inte längre kan absorbera fukt kan du enkelt lägga den på värmaren eller i mikron för att torka. Efter torkning kan sådana granulat återanvändas.

Kan man göra avfuktargranulat själv?

Om du inte kan tillverka komplexa kemikalier själv kommer du knappast att ha någon framgång med att göra egna avfuktargranulat. Att köpa vattenfri kalciumklorid från professionella källor kan också vara svårt för en privatperson och skulle vanligtvis vara dyrare än att köpa avfuktargranulat direkt.

Kända tillverkare?

Påfyllningsförpackningar kommer vanligtvis från tillverkare utan namn. Du kan ofta få dem i järnaffärer (Hornbach, Bauhaus), på apotek som DM eller Rossmann, och ibland även på Lidl eller Aldi. UHU och Cago erbjuder granulatet som välkända varumärken.

tillbehör

Insamlingsbehållare set

Uppsamlingsbehållare för 450 g påsar från UHU

13,78 €

Köp det på Amazon

Det är bäst att först skaffa ett set med en medföljande uppsamlingsbehållare. Uppsamlingsbehållaren kan sedan fyllas på med påfyllningsförpackningar med granulat av lämplig storlek.

Uppsamlingsbehållare för större påsar

Om du skulle vilja använda större påsar kan du även få en större uppsamlingsbehållare direkt.

Uppsamlingsbehållare för 1 kg granulatblock

22,99 €

Köp det på Amazon

Hygrometer

Digital termo-hygrometer

8,49 €

Köp det på Amazon

Kombinerade termometrar och hygrometrar visar aktuell rumstemperatur och den relativa luftfuktigheten i rummet. Detta gör att effekten av avfuktargranulerna kan kontrolleras väl.

Ссылка на основную публикацию