0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ren bänkskiva i granit

Ren bänkskiva i granit

I många fall behöver en bänkskiva i granit rengöras ofta. Eftersom varje rengöring potentiellt belastar naturstenen, rekommenderas skyddsåtgärder och försiktig hantering. Endast skonsamma och livsmedelssäkra medel får användas för rengöring.

Skydd mot skador och syra

Bänkskivor i granit finns främst i kök. De vackra naturstensytorna är mycket hårda. Andra vassa köksredskap och redskap kan dock orsaka repor. Det är därför tillrådligt att inte skära direkt på graniten. Den porösa graniten är också förvånansvärt känslig för syror. Saften av citrusfrukter kan redan leda till fläckar.

Nästan alla sura rengöringsmedel är olämpliga för granit. Framför allt angriper den aggressiva ättik- och citronsyran bänkskivan i granit direkt. Rengöringsmedel med aminosulfonsyra kan användas mot kalkfläckar, som vanligtvis urskiljs som anjoniska ytaktiva ämnen. De flesta diskmedel innehåller dessa ytaktiva ämnen, som också är livsmedelssäkra.

Rengör försiktigt bänkskivor i granit

  • Diskmedel
  • Syrafritt färglöst glasrengöringsmedel
  • Rengöringsmedel med aminosulfinsyra eller anjoniska ytaktiva ämnen
  • oljeborttagare
  • mikrofiberduk
  • SÄMSKSKINN
  • raklar
  • frottéhandduk

1. Klart vatten

Det mesta av ytlig smuts bör endast torkas av med ljummet klart vatten. Torka sedan torrt. I grund och botten är mindre mer.

2. Diskmedel

För lite kraftigare nedsmutsning kan några skvätt diskmedel i rengöringsvattnet hjälpa. Använd denna för att torka av bänkskivan i granit med en fuktig trasa och torka den sedan.

3. Glasrengöringsmedel

Ett syrafritt glasrengöringsmedel är lämpligt för fet smuts. Var försiktig med ekologiska produkter, som ofta innehåller fruktsyror. Spraya glasrengöringsmedlet som du skulle på en fönsterruta. Skrapa din bänkskiva med fönsterskrapan eller polera med ett sämskskinn.

4. Oljeborttagare

Om glasrengöringen inte tar bort oljefläckarna, använd en speciell oljerengöring för natursten.

Weiterlesen:
Tätning av rostfritt stål » Dessa tekniker finns

5. Grundlighet och uthållighet

Granitbänkskivor bör ges mycket uppmärksamhet vid rengöring. Användningen av rengöringsmedel hjälper mindre än uthållighet och noggrannhet vid rengöring.

tips och tricks
«Massera» bänkskivan i flera minuter, gnugga bort fukten med en frottéhandduk och upprepa processen. Den mekaniska bearbetningen är mycket bra för granit och efter några pass belönar bänkskivan dig med en ren glans.
Ссылка на основную публикацию