0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rätt golvbeläggning för trapphuset

Rätt golvbeläggning för trapphuset

De flesta trapphus används ganska mycket, ibland med smutsiga skor. Golvbeläggningen ska därför vara så robust och lättskött som möjligt – ett vackert utseende står också ofta i förgrunden. Vilka material uppfyller dessa höga krav? Vi kommer att introducera dig till de många möjligheterna, från industrifilt till stenmattor!

Industriell filt till trapphuset

Industrifilt är ett golvmaterial som är särskilt lämpligt för offentliga utrymmen. Detta överdrag finns i flera olika styrkor och kvaliteter. Fördelarna med industriell filt i ett ögonkast:

  • liknar en matta, men är mycket mer robust
  • sväljer ljudet
  • har en kylisolerande effekt – känns varm under fötterna
  • Finns även i en flamskyddad version
  • självhäftande produkter är relativt lätta att installera
  • finns även som en 100% naturlig produkt
  • lättare att sköta än en vanlig matta

Täck trappan med linoleum

Linoleum var redan på femtio- och sextiotalet en mycket populär golvbeläggning för trappor. Denna typ av golv består till stor del av naturmaterial, den moderna varianten tätas ofta med plast. Detta ger linoleumet en slitstark yta och behöver inte längre vaxas som förr.

Linoleum finns både på rullar och i arkform. Högkvalitativa golv kännetecknas av lång livslängd och är ekologiskt värdefulla. Dessutom känns denna golvbeläggning mycket varmare än kakel och absorberar ljud.

Klinker till trapphuset: den vanligaste varianten

Trappuppgångar är särskilt ofta täckta med kakel, vilket erbjuder ett brett utbud av designalternativ. Det stora urvalet av dekorer och material uppfyller alla krav. Nackdelen med kakel är att de har en kall yta och reflekterar ljud.

Ett kaklat trapphus är extra lätt att rengöra och ser alltid snyggt och rent ut om det sköts väl. Men det kan också verka ganska sterilt. Vi rekommenderar att kombinera en kaklad trappa med väggtextilier, trappmattor och andra tyger.

tips och tricks
Ett annat alternativ för att förse trapphuset med en slitstark golvbeläggning är att måla med flytande plast. Det finns en mängd olika designalternativ, inte bara färgalternativ – den flytande stenmattan är också en av dem.
Weiterlesen:
Bygg en hiss » Varianter & fördelar
Ссылка на основную публикацию