0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

glasfiber tapeter

Glasfibertapet — En liten köpguide

Det är förvisso den mest stabila av alla typer av tapeter: glasfibertapeter. En sådan här tapet som är tvättbar, vattentät och håller i decennier, och som dessutom går att måla om och om igen, är säkert en del av önskelistan hos många som murar om med några års mellanrum. Vår köpguide berättar allt du behöver veta för att välja rätt glasfibertapet, och vi ger dig några köprekommendationer.

Våra rekommendationer

#1

AS Création glasfiber tapet slät

Vikt
190 g / m²
Material
slät tapet
totalarea
25 m
jämförelsepris
ca EUR/m²

Köp det på Amazon

Denna glasfibertapet är en solid tapet på 190 g/m² med en slät yta. Tapeten är förmålad och kommer i 1 m breda rullar med en total längd på 25 m. Detta innebär att en yta på 25 m² kan tapetseras. Tapetfärgen är rent vit.

#2

Glasfibertapet med diamantmönster

Vikt
145 g / m²
Material
mönster tapet
totalarea
25 m
jämförelsepris
ca 2,56 €/m²
64,00 € (2,56 € / kvadratmeter)

Köp det på Amazon

Denna glasfibertapet är en tapet gjord av glasfibermaterial med diamantmönster (storlek på de präglade diamanterna 6 x 5 cm). Bredden på rullarna är 1 m, totalt 25 m tapet levereras. Varje rulle är individuellt svetsad. Tapeten kännetecknas av en solid vikt på 145 g/m².

De flesta av kunderna säger sig vara nöjda med tapetens kvalitet och design, några hittade små mönsterfel.

#alternativ

Wacolit glasfiberfleece 50 m

Vikt
40 g / m²
Material
glasfiberfleece
totalarea
50 m
jämförelsepris
ca 0,04 €/m²
39,99 € (0,80 € / kvadratmeter)

Köp det på Amazon

Weiterlesen:
Blästring av sand ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Detta material är en tunn glasfiberväv som används som bastapet eller för att förstärka gipsytor. Det absorberar spänningar och förhindrar på så sätt sprickor i tapeter och sprickor i färgbeläggningar på väggar med rörliga ytor (t.ex. i området med sluttande tak). Materialet är vattenavvisande och rötsäkert och kan användas inte bara inomhus som bastapet utan även utomhus. Den är limmad med glasfleecelim.

I utvärderingarna uttryckte alla användare sin stora tillfredsställelse med fleecens kvalitet och goda bearbetbarhet.

köp kriterierna

omfattning

Slät glasfiber tapet. Dessa glasfibertapeter är den något sällsynta varianten. Glasfibertapeter har i de flesta fall åtminstone en fin struktur, som i många fall ändå framstår som slät vid första anblicken. Renoveringsfiberduk är däremot oftast helt släta och passar även som underlag för målning, men har vanligtvis en betydligt lägre vikt (runt 40 — 50 g/m²). De används ofta som en självhäftande färgyta på betongytor.

Glasfibertapet med mönster eller struktur. Typiska strukturer är diamantmönster och fiskbensmönster i olika former. Mönstret (den så kallade finishen) kan vara mycket slående och rustikt eller mycket fint. Tack vare den höga flexibiliteten som tillverkningsprocessen ger, är alla typer av mönster möjliga — upp till individuellt gjorda tapeter med präglad företagslogotyp.

mattor av glasfiber. Dessa tunna glasfibertyger limmas vanligtvis som bastapet när underlaget rör sig eller inte är helt stabilt. De absorberar dragkrafter och förhindrar därmed att sprickor bildas i tapeten ovan. De är även själva spricktäckande och kan därför användas som en lättapplicerad undergolvsbeläggning för mindre putsytor. De förbättrar även tapeternas vidhäftning på mer problematiska underlag (renoveringsfleece).

ytvikt

Ytvikten för en tapet är ett mått på tapetens tjocklek. Den anges i g/m². Ju högre ytvikt, desto tjockare är glasfibertapeten. Ytvikten ligger vanligtvis på runt 150 g/m², tjockare tapeter kan också väga upp till 200 g/m², renoveringsfiberdukar har vanligtvis en betydligt lägre ytvikt (ca 50 g/m²).

Weiterlesen:
Ta bort superlim från kläder » Så här tar du bort det

Video: korrekt tapetsering av glasfiber tapeter

Häufig gestellte Fragen

Hur man installerar glasfiber tapeter?

Klipp först av remsorna med 10 cm överhäng, applicera glastygslim på väggen (ingen pasta används här), fäst tapeten och tryck ner med rullen. För att tapetsera runt hörnen överlappar du helt enkelt från båda sidor och klipper sedan dubbelsöm. Sedan kan du måla tapeten (endast latex eller emulsionsfärg).

Hur svårt är glasfibertapeter att ta bort?

Glasfibertapeter limmas på väggen med dispersionslim — att ta bort den är därför mycket tidskrävande och dyrt för en specialist. Till detta kommer kostnaderna för omhändertagande (särskild insamling av mineralfiberavfall). Men du kan alltid måla över gamla glasfibertapeter om du vill göra om den. Strukturen kan täckas med hjälp av valsad gips.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med glasfiber tapeter?

Den långa livslängden (upp till 30 år), den höga hållbarheten och slagtåligheten samt förmågan att överbrygga sprickor är helt klart fördelaktiga. Dessutom är tapeter i glasfiber vattenavvisande, lätta att rengöra och flamskyddade. Nackdelen är förvisso det höga priset, kostnaden för det dyra dispersionslimmet, diffusionstätheten och tapetsering med skyddskläder (glasfiberdamm).

Är glasfibertapeter skadliga för hälsan?

Tapetseringen görs i skyddskläder för att skydda mot eventuellt glasdamm från tillverkningsprocessen som fortfarande kan finnas kvar. Tapeten i sig är inte skadlig för hälsan. Dispersionslimmet kan dock avdunsta lösningsmedel, liksom lämpliga väggfärger (latex eller dispersionsfärg). Dessutom kan risken för mögel öka på grund av diffusionstätheten hos målade tapeter.

Kan glasfibertapeter användas i badrummet?

Detta är möjligt eftersom den här typen av tapeter i grunden är vattenavvisande. Tillsammans med en latexfärg som appliceras över skapas en mycket vattentät väggbeklädnad, som också ofta används på sjukhus för att underlätta rengöringen.

Var kan man få tag i glasfiber tapeter?

Glasfibertapeter i olika strukturer finns även i byggvaruhus (Obi, Bauhaus, Hornbach). Märkestillverkare för glasfleece (renoveringsfleece) är välkända färgtillverkare som Caparol, STO eller Brillux.

tillbehör

glasfiber lim

Baufan glasfiberlim

11,88 €

Köp det på Amazon

Glasfibertapeter limmas inte på väggen utan med ett speciellt dispersionslim, som tyvärr också är betydligt dyrare än vanlig tapetklister. Eftersom glasfibertapeter håller väldigt länge (upp till 30 år) bör du alltid använda högkvalitativt lim för att fästa tapeterna på väggen. Sparsamhet skulle definitivt vara på sin plats här.

Lim applikatorrulle

Färg Expert appliceringsrulle

9,59 €

Köp det på Amazon

Det bästa sättet att applicera limmet för glasfibertapeter på väggen är med en speciell roller, vilket är det snabbaste sättet. Dessutom fördelas limmet väldigt jämnt på detta sätt. När du gör ditt val, se till att appliceringsrullen är lämplig för det lim som används och har en optimal lugglängd för full applicering. Breda rullar påskyndar arbetet.

Ссылка на основную публикацию