1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Mitre

Geringssax — En liten köpguide

Geringsaxar används för att skapa geringar i olika vinklar på material som trä, gummi, bandkabel eller tunn stålplåt. Geringsvinklarna är lätta att justera och de flesta saxar är utrustade med ett utbytbart trapetsformat blad. Idag presenterar vi de mest populära geringssaxarna för att förenkla geringssnitt.

Våra rekommendationer

#1

Original Löwe geringssax 21 cm 15-90 grader specialblad 375 g

Länge
21 cm
skärlängd
50 mm
geringsvinkel
15-90-graden
blad
Original lejonblad
Vikt
375 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 38,82 €
38,82 €

Köp det på Amazon

Geringssaxen från Löwe är 21 cm lång och har en klipplängd på 50 mm. Den skapar geringsvinklar mellan 15 och 90 grader och väger 375 g. Den är utrustad med ett utbytbart och non-stick belagt Original Löwe blad och det halkfria handtaget säkerställer ett bekvämt grepp i handen. Den är lämplig för både vänsterhänta och högerhänta användare och städet säkerställer ett kraftfullt skärsystem.

Köparna valde dessa geringsaxar eftersom de har ett speciellt blad och är lätta att hålla. Hanteringen och säkerheten var pluspoäng för köpet av dessa geringsaxar.

#2

Knipex geringssax 21,5 cm 45-90 grader trapetsblad 397 g

Länge
21,5 cm
skärlängd
56 mm
geringsvinkel
45-90-graden
blad
trapets bladet
Vikt
397 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 44,47 €
44,47 €

Köp det på Amazon

Dessa geringssaxar från Knipex är 21,5 cm långa och klippta upp till en längd på 56 mm. Geringsvinklar mellan 45 och 90 grader kan skapas och bladet är ett trapetsformat blad som är utbytbart. Vikten är 397 g och skärstödet är även utbytbart. Den har en öppningsfjäder och spärrblad och är idealisk för mjuka material.

Enligt kundrecensioner valde köpare dessa geringsaxar eftersom de har en lång klipplängd och är av hög kvalitet. De vassa bladen för rena snitt fick också ett positivt betyg.

Weiterlesen:
Sågkedjor » Vilka är skillnaderna?

#3

Hohxen geringssax 22 cm 45-135 grader trapetsblad 320 g

Länge
22 cm
skärlängd
KA
geringsvinkel
45-135-graden
blad
trapets bladet
Vikt
320 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 22,99 €
22,99 €

Köp det på Amazon

Med dessa geringsaxar från Hohxen kan du skapa geringsvinklar mellan 45 och 135 grader. Vikten är endast 320 g och saxens totala längd är 22 cm. Deras trapetsformade blad är utbytbara och ett reservblad medföljer till och med. Saxen används företrädesvis för lätta material. Hantering är enkel och bekväm.

Kunder föredrog dessa geringsaxar eftersom de är särskilt lätta och har en hög geringsvinkel på upp till 135 grader. Ersättningsbladet som följde med togs också mycket väl emot av köparna.

köp kriterierna

geringsvinkel

Olika geringsvinklar kan ställas in på geringsaxen. Inställningen kan vanligtvis göras mycket enkelt med hjälp av en graverad skala. För att vara så flexibla som möjligt när det kommer till geringarna bör vinklarna ha ett brett utbud. Det finns saxar som startar runt 15 grader och kan justeras upp till 135 grader eller ännu mer.

Halkfritt handtag

Om du arbetar med geringssaxen länge kan dina händer svettas. Därför är handtag med halkfri yta att föredra. Den här versionen hjälper även med lite oljiga händer. På så sätt säkerställer du alltid ett säkert fäste och ökar därmed också säkerheten vid hantering av din geringsax.

skärlängd

Skärlängden är avgörande för hur stora snitten kan göras på arbetsstyckena. Komponenter som en bandkabel har vanligtvis en standardiserad bredd för vilken det krävs en specifik skärlängd. Men även med andra arbetsstycken är en lång skärlängd ofta viktig så att du kan skapa geringen i ett stycke.

Weiterlesen:
Fäst pluggar på den yttre isoleringen » Så här fungerar det

ljud

Beroende på geringsaxen finns det olika blad. Trapetsblad används ofta, men dessa specificeras av tillverkaren för sina produkter. Blad från andra märken passar ofta inte och du bör därför köpa extra blad för att ersätta saxen. Förutom trapetsblad finns det andra typer som kan användas med geringsaxar.

Material

För att du ska kunna njuta av geringsaxen på lång sikt bör du värdesätta högkvalitativa material och bra utförande. Specialverktygsstål säkerställer en robust kropp och lång livslängd. Är de enskilda komponenterna z. Om den till exempel har blivit oljehärdad eller utsatts för andra processer är det ett tecken på kvalitet. Saxar som använder mycket plast eller mjukare material är ofta billigare, men tål inte lika mycket påfrestningar.

Vikt

En geringsax är ett mobilt verktyg som du måste hålla i handen. Det är därför en fördel om saxen är så lätt som möjligt. Som ett resultat kan du arbeta längre och bekvämare och tröttna mindre snabbt. Materialet beror bland annat på storleken och de material som används.

Video: Hur man använder geringsax på rätt sätt

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av geringsaxar finns det?

Geringsaxen skiljer sig främst i geringsvinkeln. Denna är justerbar och ligger inom ett specificerat område. För skärning används antingen ett trapetsformat blad eller en annan kniv av verktygsstål. Det finns också skillnader mellan de olika typerna av geringsaxar vad gäller klipplängd.

Vilka är fördelarna med geringsax?

Fördelarna med geringsaxar är att de är väldigt behändiga och kan tas med överallt. De är idealiska för arbetsstycken som är lätta att arbeta med för hand och som ingen elektricitet krävs. Inköpskostnaderna är låga och geringsvinklarna är mycket enkla att ställa in. Geringsaxar är mycket lätta och finns i många utföranden.

Vilka välkända tillverkare levererar geringsaxar?

Kända tillverkare av geringsaxar inkluderar Knipex, Silverline, Löwe, Hufa, Wolfcraft och Signstek.

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner för geringsaxar?

Om du arbetar med geringsax, se alltid till att du har vassa trapetsblad så att skäreggarna blir rena. Byt ut skadade knivar omedelbart. Ta hand om verktygskroppen och öppningsfjädern så att de förblir i optimalt skick under lång tid. Var försiktig vid hanteringen för att undvika att skära dig på de vassa knivarna och använd endast arbetsstycken som kan skäras.

När är geringsaxen värd det?

Geringsaxar är värt besväret för alla som behöver applicera geringar på material eller arbetsstyckeändar som enkelt kan skäras för hand. Framför allt används geringsaxen till träprofiler, tunn stålplåt eller bandkablar. Om du vill ändra geringsvinkeln eller prova vinkeln snabbt och letar efter en bärbar enhet, så är den här saxen definitivt värd det för dig.

Kan man också köpa begagnad geringssax?

Du har även möjlighet att köpa begagnad geringssax. Med sina många kommersiella och privata säljare har eBay alltid ett stort urval av dessa begagnade verktyg tillgängliga. Välj din begagnade geringssåg från olika tillverkare, en annan geringsvinkel och olika artikelförhållanden och spara dig höga kostnader jämfört med en ny enhet.

tillbehör

Ersättningsblad lejon

Ersättningsblad lejon

19,52 €

Köp det på Amazon

Med detta ersättningsblad från Löwe kan du utrusta din geringssax som är lämplig för detta blad. Den är lämplig för industrisax med städ och är tillverkad av högkvalitativt stål. 1 stycke levereras och du säkerställer rena snitt på dina arbetsstycken.

Ersättningsblad Knipex

Ersättningsblad Knipex

11,01 €

Köp det på Amazon

Här får du 10 stycken trapetsblad som ersättning för din geringssax från Knipex. De är lämpliga för snitt upp till 56 mm och är särskilt vassa. Att byta ut saxen från Knipex är särskilt enkelt och okomplicerat.

verktygslåda

verktygslåda

19,95 €

Köp det på Amazon

Denna lilla verktygsväska från Varo är idealisk för att säkert transportera mindre verktyg som din geringsax och andra enheter. Den har ett bärhandtag och är låsbar. Fodralet är mycket platt och vadderat med skum på insidan. Detta säkerställer säker förvaring av dina verktyg hela tiden.

Ссылка на основную публикацию