0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Värt att veta om den gamla byggnadströskeln på ytterdörren

Värt att veta om den gamla byggnadströskeln på ytterdörren

Dörrbrädan har olika funktioner – även om vi sällan tänker på det i vardagen. Specialisten skiljer på nybyggnadströskeln och den gamla byggtröskeln för ytterdörren. Men vad är skillnaden och behöver du ens en tröskel?

Vad är en gammal byggnadströskel?

Den gamla tröskeln är helt enkelt en av två typer av hur en tröskel kan implementeras. Det finns olika gamla byggnadsslipers för olika situationer och krav. Gemensamt för dem alla är att de monteras direkt på det befintliga golvet. Den gamla byggnadströskeln är alltid fixerad ovanpå golvbeläggningen.

Vilka funktioner fyller ytterdörrströskeln?

Ytterdörrströskeln fyller flera viktiga funktioner:

  • Det säkerställer en visuellt tilltalande övergång mellan utomhus- och inomhusområden.
  • Den separerar termiskt interiören från exteriören och är därför en viktig del av byggnadens klimatskal.
  • Den har en stabiliserande effekt på tröskeln och skyddar mot skador.
  • Den fungerar som en fästpunkt för dörrbladet och säkerställer därmed att dörren är idealiskt tätad i botten.

Vad är skillnaden mot nybyggnadssliparen?

Till skillnad från den gamla byggnadsslipern är nybyggnadssliparen inte monterad på marken utan inbäddad i den med en så kallad markurtagning. Du känner igen nya sliprar på att du inte kan snubbla över dem, eftersom de möjliggör en mjuk golvövergång. Gamla byggtrösklar sticker däremot ut något från marken och uppfattas därför mer som en dörrtröskel.

Behöver jag en gammal eller ny sovhytt?

Det beror mycket på de strukturella förhållandena. I ett äldre hus behöver du oftast en gammal byggnadssliper, eftersom det inte är lätt att skapa en golvurtagning för en nybyggd sliper. Om huset ska renoveras kan en ny byggtröskel sättas in. Detta kan vara tidskrävande, men kommer att göra ditt hus mindre tillgängligt på lång sikt. I nya byggnader är det lämpligt att installera en nybyggnadssliper direkt, även om denna är lite dyrare än en gammal byggnadssliper.

Weiterlesen:
Trästomme » En användbar översikt över kostnaderna
Ссылка на основную публикацию