1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

gallerskydd

Gallersäkerhetsanordning — En liten köpguide

Med ett gallerlås ser du till att galler sitter ordentligt fast i ett källarschakt. Som ett resultat är det inte längre möjligt för inbrottstjuvar att enkelt ta sig in i ditt hus. Rosten kan endast tas bort från insidan. Den kan inte längre öppnas från utsidan och det går inte att lyfta ut den. Idag introducerar vi dig för de mest populära säkerhetssystemen för källarschakt för ditt hem.

Våra rekommendationer

#1

Abus gallersäkerhet med hänglås och platt bom 32 cm

nummer
2
typ av stängning
hänglås
Typ av konsol
Plattjärn
Länge
32 cm
Lämplig för plastskaft
Nej
jämförelsepris
Pris/styck = ca 27,35 €
54,70 €

Köp det på Amazon

Abus gallerlås har ett hänglås som stängning och fästet är av plattjärn. Installationen är idealisk för betong eller murverk och att öppna den är nästan omöjlig med Abus säkerhetsnivå 8. Du får 2 stycken av detta inbrottsskydd för montering i par, som kan låsas upp från insidan utan nyckel och på så sätt bevara utrymningsvägarna.

Köparna var särskilt imponerade av detta gallerskydd eftersom det har en mycket hög säkerhetsnivå och även utrymningsvägarna behölls. Dragstången och de stora monteringsplattorna gjorde för enkel montering.

#2

Grundgallerskydd med hänglås och kedja 54 cm

nummer
2
typ av stängning
hänglås
Typ av konsol
kedja
Länge
54 cm
Lämplig för plastskaft
Ja
jämförelsepris
Pris/styck = ca 15,48 €
30,95 €

Köp det på Amazon

Denna gallersäkerhetsanordning från Basi består av en 54 cm lång kedja som är mycket lätt att plugga mot husväggen. Den kan även användas för lätta brunnar av plast och utrymningsvägsreglerna efterlevs. Säkerheten är perfekt för eftermontering av osäkrade ljusschakt och hänglåset kan frigöras från insidan utan nyckel.

Enligt kundrecensionerna var monteringen mycket enkel, speciellt vid eftermontering, och designen var av hög kvalitet. Användningen av plastschakt var en stor fördel med detta källarschaktskydd.

Weiterlesen:
Vattenavhärdningssystem ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

GAH-Alberts gallerskydd med skruvgänga och platt stång 37 cm

nummer
2
typ av stängning
skruvgänga
Typ av konsol
Plattjärn
Länge
37 cm
Lämplig för plastskaft
Nej
jämförelsepris
Pris/styck = ca 9,25 €
18,49 € (9,24 € / stück)

Köp det på Amazon

Gallersäkerhetsanordningen från GAH-Alberts består av 2 stycken för montering i par och består av en skruvgänga och en plan stång. Stålet och täckplåtarna är galvaniserade, väderbeständiga och längden finns i andra dimensioner. Den breda kontaktytan ökar säkerheten och fästmaterialet ingår i leveransen.

Kunderna valde detta ljusaxellås eftersom det är väderbeständigt och var av hög kvalitet. Den enkla monteringen och det pålitliga skyddet mot att lyftas ut var också avgörande för köpet av denna gallersäkerhetsanordning.

köp kriterierna

typ av stängning

Låset på ett gallerlås kan antingen vara med en hänglås ske eller med en skruvlås utföras. Båda varianterna har vissa fördelar och nackdelar, som vi kort skulle vilja förklara för dig här:

  • hänglås: Låset gör det enkelt att säkra gallret och det kan även öppnas underifrån utan nyckel. Denna variant är särskilt lämplig för utrymningsvägar. Om du tappar låset behöver du ett lämpligt byte.
  • skruvgänga: Skruvlåsningen sker vanligtvis via de gängade stängerna med en vingmutter som lätt kan greppas. Denna metod är ofta billigare och om mamman går vilse kan du snabbt hitta en ersättare. Vid användning på utrymningsvägar behöver du mer tid för att öppna säkringen.

Typ av konsol

En hållare för gallersäkerhetsanordningen kan utformas på olika sätt. Här kommer antingen a Plattjärn Oder eine kedja för ansökan. Även här finns det definitivt fördelar och nackdelar som du bör vara medveten om:

  • Plattjärn: Plattjärn har hög draghållfasthet och tillåter lite spel. Monteringen är mer komplex och man måste arbeta mer exakt för att fixeringen ska kunna ske.
  • kedja: En kedja lämpar sig även för större avstånd och du har större flexibilitet när du definierar hålen. Eftersom draghållfastheten är lägre är dessa fästen inte lika pålitliga som plattjärn.
Weiterlesen:
Torque Booster ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Lämplighet för ljusbrunnar i plast

För att kunna montera gallersäkerhetsanordningen i ett plastschakt måste den vara lämplig för detta. Eftersom plastskaften vanligtvis har rundade kanter och ytor kan plattjärn inte installeras. Här används kedjan som du kan fästa på murverket. Fritt rörliga krokar är också ett alternativ med ljusbrunnar i plast.

väderbeständighet

Eftersom gallerlåsen vanligtvis utsätts för yttre väderförhållanden måste de vara korrosionsbeständiga. För detta är det nödvändigt att använda komponenter gjorda av rostfritt stål eller galvaniserat stål. Om de galvaniserade delarna är skadade bör du behandla dem med zinkspray.

minsta längd

Minsta längd avser avståndet mellan gallret och väggfästet. Detta måste du ta hänsyn till vid monteringen.

Video: Inbrottsskydd för ljusschakt med gallerskydd

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av gallerskydd finns det?

Vid gallerskydd skiljer man bland annat efter om det är fråga om plastschakt eller tegelschakt. Det finns också skillnader i om gallren är försedda med en styv eller flexibel konsol. I följande artikel har vi sammanställt vad du behöver tänka på specifikt för ljusaxlar i plast.

Vilka är fördelarna med gallerlås?

Fördelarna med gallerlåsen är att man kan använda dem för att säkra ett galler på ett sådant sätt att obehöriga inte längre kan ta sig in utifrån. Du minskar risken för inbrott och ljuset kan fortfarande nå källarfönstret. Säkringarna kan vanligtvis enkelt tas bort från insidan, vilket gör att källarschakten även kan användas som utrymningsväg.

Vilka välkända tillverkare levererar en gallersäkerhetsanordning?

Kända tillverkare av gallerskydd inkluderar Abus, Basi, GAH Alberts, Ikon, Vormann, FeNau och Heunert.

Finns det specifika säkerhetsanvisningar för gallerlås?

Om du installerar en gallersäkerhetsanordning, se till att den är korrekt installerad så att funktionen garanteras. Antalet säkringar måste också vara tillräckligt. Särskilt inom den kommersiella sektorn måste du följa utrymningsvägsreglerna, eftersom en utrymningsväg alltid måste fungera som en snabb utgång. I sådana fall bör du diskutera användningen med din professionella.

När är gallerskydd värt besväret?

En gallersäkerhet lönar sig om du har källarschakt i ditt hus som är lättillgängliga för obehöriga och under vilka det finns fönster att ta sig in i. Med denna lätta brunnssäkerhet gör du det svårare att bryta sig in genom källarfönstret och inbrottstjuven kommer troligen att försvinna från din fastighet. Säkerhetsmässigt är det därför värt att använda i många fall.

Går det också att köpa begagnade gallerlås?

Du kan även hitta begagnade gallerlås. På Internet erbjuder leverantören eBay ett stort urval av dessa säkringar för gallret. Många kommersiella och privata säljare har placerat sina begagnade källarschaktsäkerhetsanordningar där till rimliga priser. Du kommer definitivt att hitta rätt komponent där från en mängd olika tillverkare, konstruktioner och säkerhetsnivåer.

tillbehör

Låsbart fönsterhandtag

Låsbart fönsterhandtag

16,05 €

Köp det på Amazon

Detta låsbara fönsterhandtag från Abus är en pålitlig fönstersäkerhetsanordning så att ditt fönster inte längre kan öppnas från utsidan. Handtaget är lämpligt för fönster av plast, trä och aluminium och kan användas för både inåt- och utåtgående fönster. Fönsterlåset är vitt och motsvarar Abus säkerhetsnivå 3.

galler

galler

47,90 €

Köp det på Amazon

Här får du ett galler med måtten 1000×500 mm som även finns i andra storlekar från denna leverantör. Gallret är galvaniserat, har en maskstorlek på 30×30 mm och går att gå på på grund av sin höga bärförmåga. Detta är ett presspassat galler med ett konsekvent mönster. Skräddarsydda produkter är också möjliga.

insekt

insekt

15,49 €

Köp det på Amazon

Med detta insektsnät från Windhager förhindrar du att insekter tar sig in i ditt hus genom ljusbrunnen och källarfönstret. Tyget är tillverkat av aluminium och kan enkelt skäras till önskad storlek. Du får en rulle som mäter 100×120 cm. Maskstorleken är 1,2×1,3 mm och materialet är mycket slitstarkt.

Ссылка на основную публикацию