0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Gabioner — dessa former finns

Gabioner — dessa former finns

Gabioner kan hittas allt oftare i privata trädgårdar — som en integritetsskärm, som en bård, som ett designelement. Du kan ta reda på vilka former gabioner kan ha i den här artikeln.

Former och användning av gabioner

Även om det ursprungligen användes för att säkra sluttningar längs vägar, finns nu gabioner i alla möjliga former i trädgårdar. Där ger trådkorgarna, mestadels fyllda med stenar (det finns även andra kreativa fyllnadsmaterial), en kontrast till den levande floran.

Gabioner kan hittas som:

  • integritet
  • staket
  • sängkant
  • Kantning för en hög damm
  • dekorativa trappor
  • dekorativa kolonner

Vid denna användning erbjuds de som fyrkantiga eller rektangulära trådkorgar, men även i runda former.

Rektangulära gabioner

Rektangulära gabioner används främst som insynsskydd, staket eller som carportelement. De finns i alla möjliga höjder och bredder.

Rektangulära gabionkorgar får en intressant form om du kopplar dem för att bilda en trappa. Så kan trädgårdar stödjas i en sluttning. Samtidigt kan du fylla gabionerna med jord och utrusta dem med några växter, då kommer den sluttande väggen att se lite mindre gles ut.

runda gabioner

Böjda gabioner verkar mindre allvarliga. Till exempel, för att bygga en halvcirkulär eller vågig sängkant, placera flera böjda gabionkorgar tillsammans.

Du kan förresten även hitta förformade böjda gabioner, till exempel för en upphöjd damm eller en upphöjd bädd.

gabion typer

Gabioner har inte bara en mängd olika former, de är också sammansatta på olika sätt. Principen bygger alltid på att de enskilda sidorna ska vara kopplade till varandra. Med spiralgabioner är gallren förbundna med en spiralformad stång (som ser snygg ut förresten), med plug-in gabioner med stång och öglor.

Du kan ställa in båda typerna mycket enkelt hemma och utan mycket erfarenhet. Du behöver inte anlita ett företag för att göra detta.

Weiterlesen:
Tryckluftsspruta för glasyr » Tips för bearbetning
Ссылка на основную публикацию