0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Måla själv en väggtatuering med en stencil

Måla själv en väggtatuering med en stencil

Om du vill skaffa dig en väggtatuering har du tre alternativ. Han kan köpa ett färdigt motiv att klistra på, måla själv med en stencil eller designa det helt på fri hand. Liksom färdiga motiv är schabloner gjorda av folie och kan även användas som negativ till tatueringen. Vissa leverantörer gör anpassade mallar.

Vanliga dekorer och motiv

På 1970-talet var fototapeter på modet inom väggdesign. Väggdekaler blev mer och mer populära på 1990-talet. Väggmålningarna består av delrepresentationer, figurer och motiv. I majoriteten är monokromatiska varianter som avbildar ranka mönster eller föremål populära.

Aforismer eller korta texter om filosofiska ämnen är också populära. Här blandas geometriska mönster med konstnärligt utförda väggbokstäver. En väggbokstav i eller bredvid en bild eller en illustration öppnar också upp för många designalternativ. Om motivet på en väggtatuering består av ett upprepat och återkommande individuellt element kan en väggstämpel vara den perfekta hjälpen.

Grundlage Kontrast und Größe

När det gäller färgteknik är kontrast intensiteten i färgskillnaderna från tvåfärgsmålning. De flesta väggdekaler appliceras i en mörkare nyans än den omgivande bakgrunden. Några visuella aspekter och faktorer är viktiga här:

  • Kontrasten ökar med skillnaden mellan ljus och mörker
  • Monokroma tatueringar motsvarar resten av väggfärgen
  • Komplementfärger «förstår» varandra bättre och verkar mer harmoniska
  • Helytasmotiv kallas väggmålningar, tatueringar täcker upp till cirka tjugo procent av en väggyta

Mallar som folie eller kartong

Helt frihandsmålning och teckning är förbehållet endast ett fåtal duktiga personer om ett estetiskt resultat ska uppnås. För alla andra är stenciler det perfekta verktyget. Det finns olika sätt att välja, tillverka och använda dem:

  • En film med utskärningar som avbildar de utskurna formerna på väggen när den är målad
  • En film som borstas eller sprayas runt, vilket skapar ett negativ av stencilformen på väggen
  • En stencil utskuren i kartong efter egen ritning, negativ så positiv som möjligt
  • Enskilda element som bubblor, moln eller liknande kan arrangeras med hjälp av stämplar och «pressas» på väggen

Specialeffekter av en väggtatuering

Förutom att fästas på en jämnt färgad väggyta kan en väggtatuering utveckla en ytterligare dekorativ effekt på en tvåfärgad målad vägg. Om den ritas över färggränsens höjd och sticker ut i färgfälten på båda sidor, får den en «anslutande» karaktär.

Weiterlesen:
Måla sotade väggar » Så görs det

Om själva väggtatueringen ska utformas i två eller flera färger krävs individuella schabloner för varje färglager. Appliceringen av en grundform med mall och efterföljande «stämpling» är också ett bra sätt att till exempel avbilda löv på grenar eller träd eller att låta blommor och fåglar «flyga».

tips och tricks
När du piffar upp dina väggar, tänk på den bestående tjänsten. Om du väljer ett motto bör dess uttalande också passa skiftande faser i livet.
Ссылка на основную публикацию