1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Gör din egen säng: vad finns det för alternativ?

Gör din egen säng: vad finns det för alternativ?

Det finns många olika sätt att bädda sin egen säng. Du kan inte bara bygga en enkel träram själv, alternativt kan du också bygga en säng av europallar eller till och med av andra möbler. Läs om alternativen nedan.

Steg-för-steg instruktioner för att göra en säng från Kallax hyllor

Ett annat enkelt och billigt alternativ som också erbjuder förvaringsutrymme under sängen är detta: en säng gjord av Kallax-hyllor från Ikea. Här är en snabbguide om hur du gör:

  • 3 avlånga Kallax-hyllor (mått: 42 x 147cm)
  • 1 tjock spånskiva (mått: 200 eller 210 x ca 150 cm)
  • naglar
  • Hammer
  • eventuellt dubbelhäftande tejp

1. Rätt arrangemang

Placera två hyllor rygg mot rygg med den längre sidan platt på golvet. Öppningarna pekar utåt.

Placera nu den andra hyllan längst upp eller ned över huvudet eller fotändan. Öppningen pekar utåt igen. Resultatet ska bli ett «T». Ställer du sängen med huvudändan mot väggen ska du sätta den tredje hyllan vid fotändan, ställer du sängen med fotändan mot väggen ska den tredje hyllan fästas i huvudändan.

2. Tryck isär eller inte

Du kan lämna strukturen så här för att ha mer förvaringsutrymme tillgängligt på sidorna eller, för mer stabilitet, skjuta isär hyllorna på mitten tills deras kanter är exakt i hörnen på hyllan i huvud- eller fotändan och därmed en jämn hylla , rektangulär struktur med en öppen sida bildas.

3. Fixa

Vilken version du än väljer, innan du lägger spånskivan ovanpå, bör du fixa denna konstruktion genom att spika ihop de enskilda hyllorna. Alternativt kan du klistra ihop dem med dubbelhäftande tejp.

Weiterlesen:
Loftsängens höjd » Hur hög ska den vara?

4. Liggyta

Lägg nu spånskivan ovanpå. Storleken på spånskivan beror på måtten på din madrass. Till sist läggs madrassen ovanpå och din egentillverkade hyllsäng är klar.

Säng gjord av hyllor

Du kan också enkelt bygga en väldigt chic säng av 15 — 18 regelbrädor i olika längder och en spånskiva eller en plexiglasplatta. Placera hyllorna på den längre kanten. Forma hyllorna till en sorts sol, använd de längre hyllorna för strålarna mot huvud- och fotändan och de kortare för sidorna. Lägg din spånskiva eller plexiglasskiva ovanpå och spika fast den. Om du dessutom placerar en lampa i mitten av brädorna kommer din säng att lysa upp underifrån. Antalet och längden på hyllorna beror på storleken på din madrass.

Säng gjord av Europapallar

Ett av de enklaste sätten att bygga sin egen säng är att bygga en av europallar. Tack vare springorna mellan spjälorna är madrassen extremt väl ventilerad här, precis som med lamellramen. Med lite manuell skicklighet kan du till och med installera en lamellram i europallarna. Instruktioner för en enkel sängkonstruktion från europallar hittar du här.

Bygg en enkel sängram i trä själv

Du kan också göra en sängram själv med nödvändiga verktyg och manuella färdigheter. I den här guiden förklarar vi hur du gör detta steg för steg.

tips och tricks
Vill du piffa till din gamla sängstomme ger vi dig förslag och inredningsidéer här.
Ссылка на основную публикацию