0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Så här kan du dölja en ful radiator

Så här kan du dölja en ful radiator

En radiator ger värme in i rummet, men inte nödvändigtvis ett stort dekorativt mervärde. Om din värmekälla är en nagel i ögonen måste du kombinera elegant laminering med värmebevarande. I det följande kommer vi att visa dig hur detta kan göras.

Problem med att dölja en radiator: den måste kunna fortsätta värma

Radiatorer är rent funktionella enheter och slösar därför inte mycket energi på extern design. En genomkomponerad inredning kan säkert lida av den tråkiga vita lådan eller räfflade looken. När allt kommer omkring intar radiatorn en jämförelsevis framträdande position i rummet på grund av sin storlek och sin ganska centrala position under fönstret.

Nu kunde du helt enkelt gömma den fula kylaren bakom möbler eller en gardin. Om det bara inte skulle försämra dess uppvärmningseffekt avsevärt. För att radiatorn ska kunna avge sin värme effektivt och fördela den i hela rummet måste konvektion ske. Förutom luftcirkulation genom fönstret kräver detta tillräckligt med utrymme framför radiatorn.

Det finns följande alternativ för att få radiatorn helt eller åtminstone delvis att försvinna ur sikte utan att hindra värmekonvektionen:

  • Köp eller bygg kåpa
  • Fäst radiatorns dekorativa film

Beklädnad — prefabricerad eller hemgjord

En vanlig och gedigen lösning för att dölja en radiator är ett boxkåpa med en permeabel front. Sådana paneler är vanligtvis gjorda av trä och finns prefabricerade på marknaden. Det kan dock vara problem med måtten, radiatorer är trots allt inte standardiserade storleksmässigt. Med sin segmenterade struktur är särskilt de vanliga räfflade radiatorerna utformade för individuella bredder.

Om du är tekniskt skicklig och motiverad kan du även bygga en sådan panel själv. I princip är det bara att konstruera en stomme av träskivor eller spånskiva som lämnar minst 8 cm utrymme för radiatorn framtill och på sidorna och minst 10 cm upptill. Fronten kan utformas med ett trägaller, individuella träribbor eller en perforerad träpanel.

Weiterlesen:
Kolbriketter » Värt att veta om värmevärdet

Radiator dekorativ film

En något mindre komplex och kostnadseffektiv, men kanske mindre effektiv och stilren lösning är radiatordekorationsfolier. Dessa dekorativa element fästs magnetiskt på metallradiatorn och döljer den bakom motiv som sydhavsstränder eller stockar. Vissa leverantörer skriver även ut personliga motiv och foton.

Det är dock endast panelradiatorer som kan döljas bakom radiatordekorationsfolier — räfflade radiatorer måste här uteslutas.

Ссылка на основную публикацию