9 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Styroporschneider

Frigolitskärare — En liten köpguide

Med en frigolitskärare kan du snabbt och rent skära isoleringsskivor av frigolit, frigolit eller polystyren. En skärtråd, som värms upp, smälter isoleringsmaterialet och skärprocessen börjar. Det finns inga marker och du kan skapa många olika vinklar. Idag presenterar vi de mest populära handhållna frigolitskärarna.

Våra rekommendationer

#1

Preciva polystyrenskärare 15 W 10 sek 200 ºC 100 mm

Leistung
15 Watt
Maximal temperatur
200 º C
uppvärmningstid
10 sekunder
skärlängd
100 mm
Vikt
260 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca.

Köp det på Amazon

Preciva frigolitskärare har 15 watt och når en maximal temperatur på 200 ºC på den heta tråden. Enheten värms upp inom 10 sekunder och skärlängden är 100 mm. Med endast 260 g är frigolitskäraren mycket lätt och behändig. Värmerörets diameter är 2 mm och det är idealiskt för frihandsanvändning.

Enligt kundrecensioner uppnås uppvärmningstiden och skärningarna som görs med den utförs rent. Hanteringen visade sig vara extremt enkel och den låga vikten tjänade till en optimal hantering.

#2

GoChange frigolitskärare 18W 10sek 150ºC 180mm

Leistung
18 Watt
Maximal temperatur
150 º C
uppvärmningstid
10 sekunder
skärlängd
180 mm
Vikt
400 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca 40,99 €
40,99 €

Köp det på Amazon

Denna GoChange frigolitskärare har en skärlängd på 180 mm och värmer upp skärtråden till en maximal temperatur på 10ºC på 150 sekunder. Effekten är 18 watt och vikten är 400 g. Du får 3 olika fästen som verktyg och en reservvajer till bågen. Värmenålarna har längderna 7 och 12 cm.

Kunderna var särskilt övertygade om denna heta trådskärare på grund av tillbehören och den höga kvaliteten. Den termiska skäraren klarade också pålitligt höga belastningar.

Weiterlesen:
Bygg en yxa själv » Du bör vara uppmärksam på detta

#3

MSW frigolitskärare 150 W 5-10 sek 500 ºC 200 mm

Leistung
150 Watt
Maximal temperatur
500 º C
uppvärmningstid
5-10 sekunder
skärlängd
200 mm
Vikt
600 g
jämförelsepris
Pris/styck = ca.

Köp det på Amazon

Med denna polystyrenfräs från MSW kan du skära vid 500 ºC till en längd på upp till 200 mm. Effekten på 150 watt säkerställer en snabb uppvärmningstid på 5 till 10 sekunder. Vikten är 600 g och temperaturen kan ställas in på 16 nivåer. Bladbytet är mycket enkelt och okomplicerat med denna skäranordning i frigolit.

Köparna valde den termiska fräsen eftersom den tillåter hög prestanda, höga temperaturer och ett enormt skärdjup. Dess snabba uppvärmningstid var ytterligare ett försäljningsargument för kunderna av denna heta trådskärare.

köp kriterierna

uppvärmningstid

Uppvärmningstiden anger hur lång tid kaptråden behöver för att nå sin skärtemperatur. Om uppvärmningstiden är kort kan du sätta frigolitskäraren i drift efter en mycket kort uppvärmningsfas och använda den för att smälta isoleringsskivorna. Långsamma uppvärmningstider leder till förseningar när det gäller att snabbt komma till jobbet.

skärlängd

Med en lång skärlängd kan du skära igenom även tjocka arbetsstycken. Små skärlängder är särskilt lämpliga för tunna frigolitskivor. Ett högre skärdjup krävs för tjockt isoleringsmaterial. Klipplängden är relaterad till antingen värmebladets längd eller avståndet mellan hållarna i vilka skärtråden är fastklämd.

Maximal temperatur

Maxtemperaturen påverkar vilka material du kan smälta med den heta tråden. Beroende på material krävs en viss temperatur för att kunna skära arbetsstycket. Det är idealiskt att kunna ställa in flera temperaturer på frigolitskäraren. På så sätt reagerar du optimalt på de olika kraven och undviker även att bränna isoleringsskivorna.

Weiterlesen:
Typer av handplan » En översikt över typerna

Maximal användningstid

På grund av hållbarhet och funktion har vissa modeller information om maximal livslängd. Detta består vanligtvis av användningslängden och frekvensen av de tillåtna användningscyklerna per dag. Detta minimerar slitaget på värmetråden och ökar livslängden. Att överskrida informationen bör därför undvikas.

typ av nedskärningar

Beroende på enhet kan du skapa olika snitt, geometrier och vinklar med frigolitskäraren. Bordsanordningar och termosågar är idealiska när det gäller raka snitt eller vinklar. Vinklarna kan ställas in exakt på en skala, vilket gör geringssnitt, fasskärningar och kilskärningar utan ansträngning. Med handhållna enheter kan du enkelt bearbeta former, geometrier och mönster till arbetsstycken. Mallar gör det lättare för dig att introducera vissa mönster.

Vikt

Eftersom många frigolitskärare är handhållna enheter bör vikten vara så låg som möjligt. Med låg vikt arbetar du bekvämare och tröttnar inte lika snabbt som med en tung frigolitskärare. Vikten beror bland annat på mått och material som används. Är det en stationär enhet sådan. B. en termosåg, då ger vikten ytterligare stabilitet på arbetsbänken.

Video: Hur man arbetar med en frigolitskärare

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av frigolitskärare finns det?

Styrofoamskärarna är differentierade efter deras struktur. Denna är uppdelad i en handhållen anordning, en bordsanordning och isoleringsskivskäraren med styrskena. Ytterligare distinktioner görs här beroende på skärlängd, skärdjup och de maximala temperaturer som kan uppnås på skärtråden.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med frigolitskärare?

Handverktyg är lätta att använda, men lämpar sig mindre för högprecisionsarbete. Bordsskivor är också lätta att använda, men är inte lämpliga för skrymmande frigolitskivor. Isoleringsskivorna är lämpliga för exakta snitt, men är skrymmande och mer komplexa att hantera. Den allmänna fördelen med alla enheter är att skärtråden kan ändras.

Vilka välkända tillverkare levererar en frigolitskärare?

Kända tillverkare av skäranordningar i polystyren inkluderar WDVS, Pro Bauteam, AGT, Proxxon, Preciva, MSW, Nordstrand och HSGM.

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner för?

Temperaturen vid värmetråden måste vara tillräckligt hög för att den ska kunna smälta arbetsstyckena. Utan den erforderliga temperaturen skär termosågen isoleringsmaterialet orent. Rör inte heller vid den heta tråden. Andas aldrig in giftiga ångor. Du kan läsa i den här artikeln vad mer som behöver tänkas på när du använder en hettrådsskärare.

När är en frigolitskärare värd det?

En frigolitskärare lönar sig om du vill skära material som frigolit, frigolit, hårt skum, polystyren eller andra isoleringsskivor snabbt och rent. Detta kan vara fallet vid modelltillverkning, eftersom du kan använda den för att enkelt modellera, men även inom industrin, för att skära stora polystyrenskivor i storlek. En termisk skärare är också värd besväret för fasskärningar, kilsnitt och geringssnitt.

Kan man också köpa begagnade frigolitskärare?

Du kan även hitta begagnade frigolitskärare på nätet. Du har ofta möjlighet att köpa en sådan begagnad enhet på eBay. Kommersiella såväl som privata leverantörer har lagt ut frigolitskäranordningar där, av vilka några är i gott begagnat skick. Du kan enkelt hitta din önskade enhet från olika tillverkare i nästan alla tänkbara versioner på denna portal.

tillbehör

isoleringskniv

isoleringskniv

6,54 €

Köp det på Amazon

Med denna isoleringskniv från BGS kan du enkelt skära isoleringsskivor av frigolit, frigolit eller polystyren. Bladlängden är 280 mm och bladet är mycket platt, härdat och polerat. Den är dubbeltandad för olika applikationer. Du kan också använda bladets spets för att borra i isoleringsmaterialen. Den totala längden är 420 mm.

frigolit plattor

frigolit plattor

Köp det på Amazon

Här får du 12 stycken frigolitplattor, som du kan bearbeta med termosågen. Tallrikarna är vita och har måtten 30,5×10,2×2,5 cm. Frigoliten har en slät yta och är idealisk för hantverk, dekoration eller isolering för olika applikationer.

varm trådskärare

varm trådskärare

43,99 €

Köp det på Amazon

Denna frigolitskärare från AGT är en behändig bordsskiva. Den maximala temperaturen vid den heta tråden är 400 ºC och många vinkelklipp är möjliga genom att helt enkelt justera värmetråden. Det finns 150 cm reservtråd på spolen för lång livslängd. Vikten på denna frigolitskärare är 768 g.

Ссылка на основную публикацию