0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Frånluftsfläkt

Avgasfläkt — En liten köpguide

En frånluftsfläkt används alltid när ett rum inte har några frånluftskanaler som ventilationsschakt eller fönster. Det är mestadels energibesparande smårumsfläktar som transporterar obehaglig luft och fukt till utsidan. Idag presenterar vi dig för de mest populära frånluftsfläktarna för att hjälpa dig uppnå bra inomhusklimat och mögelreduktion.

Våra rekommendationer

#1

Bosch frånluftsfläkt 13,5 W 125 mm 102 m³/h vit plast

Leistung
13,5 Watt
diameter anslutning
125 mm
Luftström
102 m³ / h
Färg
vit
Material
plast
jämförelsepris
Pris/styck = ca 44,99 €
44,99 €

Köp det på Amazon

Bosch frånluftsfläkt har 13,5 watt och en anslutningsdiameter på 125 mm. Dess luftflöde är 102 m³/h. Denna badrumsfläkt har ett vitt plasthus som mäter 188×188 mm. Badrumsfläkten aktiveras via ljusbrytaren, men finns även med fuktsensor. Enheten har lågt underhåll och låg ljudnivå.

Enligt kundrecensionerna var den enkla idrifttagningen och den starka frånluftsprestandan stora fördelar med denna frånluftsfläkt. Det pålitliga förebyggandet av mögel gör också denna badrumsfläkt till en högkvalitativ produkt.

#2

Airope frånluftsfläkt 7 W 100 mm 78 m³/h vit plast

Leistung
7 Watt
diameter anslutning
100 mm
Luftström
78 m³ / h
Färg
vit
Material
plast
jämförelsepris
Pris/styck = ca 23,90 €
23,90 €

Köp det på Amazon

Denna Airope frånluftsfläkt är vit, gjord av plast och uppnår ett luftflöde på 7 m³/h med sina 78 watt. Munstycket har en diameter på 100 mm och badrumsfläkten är väldigt tyst på 26 dB. Det integrerade myggnätet ger ett pålitligt insektsskydd och den låga strömförbrukningen bidrar till en låg elräkning.

Köparna var särskilt förtjusta i denna badrumsfläkt på grund av dess låga strömförbrukning och tysta drift. Även det inbyggda insektsnätet och den långa garantin togs emot väl.

Weiterlesen:
Rostskyddsfärg ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

Systerm frånluftsfläkt 8 W 100 mm 93 m³/h vit plast

Leistung
8 Watt
diameter anslutning
100 mm
Luftström
93 m³ / h
Färg
vit
Material
plast
jämförelsepris
Pris/styck = ca.

Köp det på Amazon

Systerm frånluftsfläkt uppnår ett luftflöde på 8 m³/h med 93 watt. Dess fläns mäter 100 mm i diameter och är gjord av vit plast. En bakströmsklaff förhindrar inträngning av kall luft och fukt från utsidan. Den lilla rumsfläkten är särskilt tyst i drift, har låg energiförbrukning och är lätt att installera.

Många kunder valde denna badrumsfläkt eftersom den är väldigt tyst och energisnål. Dess höga filterprestanda och enkla installation kännetecknar denna badrumsfläkt ytterligare.

köp kriterierna

Luftström

Luftflödet anges i m³/h och anger den volym som frånluftsfläkten kan transportera ut per timme. Ett högt luftflöde krävs speciellt i stora rum och utan extra ventilationssystem eller fönster. I små rum räcker det med ett lägre luftflöde. Ett högt luftflöde i små rum har dock också fördelen att luften kan bytas ut snabbare. Detta minskar också mögelbildningen och förbättrar inomhusklimatet snabbare.

Bakflödesflik

En backklaff förhindrar att kall luft eller fukt kommer in i rummet när frånluftsfläkten inte är i drift. Detta håller rummet varmt och torrt även på vintern.

typ av kontroll

Frånluftsfläkten kan slås på på flera sätt. En variant är anslutning till en ljusströmbrytare. Du kan därför själv bestämma när rörfläkten ska gå och när inte. Nästa alternativ är att styra badrumsfläkten med hjälp av en fuktsensor. Så fort luftfuktigheten stiger slås badrumsfläkten på automatiskt. En tredje typ av kontroll är rörelsesensorn. Så fort en person kommer in i rummet börjar den lilla rumsfläkten gå av sig själv.

Anslutning

Det runda uttaget på frånluftsfläkten har vanligtvis en diameter på 100 eller 125 mm. Men det finns även andra storlekar. Om tvärsnittet inte stämmer överens med de befintliga linjerna kan du även arbeta med en reducering. I slutändan måste du kunna montera dina luftkanaler med tappen.

Weiterlesen:
Kakelmejsel ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

insekt

Om frånluftsfläkten har insektsnät kan inte myggor, skalbaggar och andra insekter komma in i ditt hus när fläkten inte är igång. Här används vanligtvis ett nät som installeras i rörfläktarnas hölje.

motorns egenskaper

Motorn till en frånluftsfläkt ska vara av högsta möjliga kvalitet. Detta ökar bland annat livslängden. En kullagermotor är också tyst. Låg energiförbrukning ger lägre elräkningar och är bättre för miljön. Anslutningen ska göras via den vanliga 230 volts strömförsörjningen och hela enheten ska vara DIN-godkänd.

Video: Installation av en frånluftsfläkt på ett ventilationsschakt

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av avgasfläktar finns det?

Det finns frånluftsfläktar som lämpar sig för montering i yttervägg eller för montering i tak. Vi har sammanfattat allt annat om dessa typer av installationer åt dig i följande artikel. Dessa finns även med olika tilläggsfunktioner såsom fuktgivare, överkörning, tillslagsfördröjning eller hygrostat.

Vilka är fördelarna med avgasfläktar?

Fördelarna med frånluftsfläktar är att de är relativt små och säkerställer behaglig inomhusluft. Lukter som upplevs som störande transporteras snabbt ut av rörfläkten med energibesparande prestanda. Dess många kontrollalternativ är en annan fördel. Den lilla rumsfläkten kan startas med hjälp av ljusströmbrytaren eller en rörelsesensor.

Vilka välkända tillverkare levererar en frånluftsfläkt?

Kända tillverkare av frånluftsfläktar inkluderar Awenta, Flex, Stiebel Eltron, Airope, Helios, Vents, Vortice, Maico, CasaFan, Bosch, Systerm och Sterr.

Finns det specifika säkerhetsöverväganden för frånluftsfläktar?

Om du använder en frånluftsfläkt, se till att den fungerar. Vissa av rörfläktarna är så tysta att ett fel ofta går obemärkt förbi. Om filtermattor är installerade i fläkten måste du rengöra eller byta ut dem regelbundet. En efterkörningstid eller en rörelsesensor ser till att en fläkt fungerar optimalt. Mer information finns i den här artikeln.

När är en frånluftsfläkt värd det?

En frånluftsfläkt är alltid värt besväret om du vill förbättra rumsklimatet genom att ta bort gammal luft eller fukt. Detta är särskilt värt om rummet inte har någon annan frånluft som fönster, ventilationssystem eller ventilationsschakt. Detta är vanligtvis fallet i badrummet. Då är en sådan badrumsfläkt särskilt värdefull för att förhindra att mögel bildas.

Kan man också köpa begagnade avgasfläktar?

Du har även möjlighet att köpa en begagnad frånluftsfläkt på Internet. Många kommersiella och privata säljare har listat begagnade badrumsfläktar och andra fläktar på eBay. Detta sparar dig en del höga kostnader jämfört med en ny enhet. Med denna internetleverantör kan du välja mellan olika design, artikelförhållanden och prestandadata för dessa små rumsfläktar.

tillbehör

ventilationsrör

ventilationsrör

4,95 €

Köp det på Amazon

Här får du ett ventilationsrör från MKK med en innerdiameter på 100 mm och en längd på 50 cm. Det runda röret är vitt och tillverkat av robust ABS-plast. Hos denna leverantör hittar du andra föremål som kopplingar, 90° böjar, T-stycken och olika fläktar. Röret används som frånluftskanal eller dragskåp.

ventilationsgaller

ventilationsgaller

7,84 €

Köp det på Amazon

Detta ventilationsgaller i plast från MKK är monterat på ytterväggen och fungerar inte bara för att släppa ut luften utan även som insektsnät. Flänsens diameter är 100 mm och färgen är vit. Yttermåtten är 17×17 cm och längden på flänsen är 2,5 cm. Tvärsnittet är särskilt strömlinjeformat och installationen är mycket enkel.

Reducerare

Reducerare

7,95 €

Köp det på Amazon

Reduceraren för ventilationssystem från MM Technik är vit och tillverkad av plast. Den reducerande kontakten är lämplig för ventilationssystem på 80-150 mm. Med detta behöver du knappt oroa dig för diametern på dina rör, eftersom du kan använda dem för att göra anslutningen mycket enkelt.

Ссылка на основную публикацию