0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Foundation – mixen

Foundation — mixen

En grund gjord av cement eller betong krävs för nästan varje byggprojekt i kontakt med marken. Vi har här sammanfattat vad som måste beaktas vid blandning av betong till grunden.

Arbetsuppgifter och krav för en stiftelse

För byggprojekt krävs ett fundament för att fördela verkande belastningar som vikt eller vindlast och för att härleda dem till undergrunden. Detta resulterar i höga krav på grunden, som direkt korrelerar med omfattningen av det byggprojekt som baseras på den. För att den blandade betongen ska uppfylla dessa krav måste ett antal krav uppfyllas:

  • frostsäker grund av grunden
  • eventuellt även åtgärder mot stillastående eller långsamt sipprande vatten
  • armering av betongen
  • lämplig betongblandning för grunden

Frostbeständighet hos fundamentet

Den frostsäkra grunden för en grund måste beaktas i nästan varje byggprojekt. Även med en grund för en billyft i en skyddad verkstad kan det vara viktigt.

Grunden och vattnet (under jord)

För att säkerställa att sippvatten (regnvatten och smältvatten, men även grundvatten) inte står direkt på grunden, måste ett lager grus läggas under grunden. Beroende på krav tätas denna mot grunden och ytterligare ett lager av mager betong läggs emellan som ett bländande lager.

Förstärkningen av grunden

Förstärkningen av grunden rekommenderas från ett remsfundament och bör vara en självklarhet för en platta grund. Förutom att armera järn används särskilt svetsat trådnät. Packningen av betongen spelar också en viktig roll för att förhindra luftfickor i armeringen (risk för korrosion).

Blandningen för betongen från grunden

Det ger rätt blandning för foundationen. Först och främst måste man skilja på färdigblandad betong från blandningsanläggningen och plats- eller byggbetong. Det senare görs på plats med enklare verktyg (blandning i murbruk (4,90 € på Amazon*) badkar, i en murbrukshink, för hand, med en omrörare eller cementblandare).

fabriksbetong eller platsbetong

Blandningsförhållandet och blandningstiden (blandningen) kan aldrig bli så perfekt som med färdigbetong. Därför kan platsbetong vanligtvis endast tillverkas i motsvarande låga kvaliteter. Mer om betongens blandningsförhållande finns här.

Weiterlesen:
Putsning av yttervägg » instruktioner i 4 steg

Den optimala betongblandningen för en grund

Med en konventionell betong, som kan användas för många olika områden, är blandningsförhållandet 1 del cement, 4 delar grus och 3 till 4 delar vatten. Kornet är 16/32. Grundbetong ska blandas i förhållandet 1 del cement, 5 delar grus och 3 delar vatten. Den tid som krävs för härdning eller betongens torktid måste beaktas.

tips och tricks
Var också noga med att inte förbereda foundationmixen om vädret är olämpligt. För varmt är lika olämpligt som några minusgrader. Regn eller sol måste också beaktas om grunden inte kan skyddas tillräckligt.
Ссылка на основную публикацию