0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Flytta trapphuset – ändra planlösning

Flytta trapphuset — ändra planlösningen

Kraven från moderna familjer kämpar för att matcha de flesta äldre hem. Vardagsrummet är för litet och trångt och det finns ofta inte tillräckligt med barnrum. En brant och ibland alldeles för smal eller slingrande trappa står ofta i vägen för en ombyggnad. Här visar vi vilka möjligheter det finns för att anpassa planlösningen till modern standard.

behöver analys

Först och främst måste du och hela familjen fundera över vilka rum som faktiskt behövs och i vilken storlek. Vardagsrum och kök ska ofta kombineras till en enhet, då öppna planlösningar önskas idag. Man bör dock då försöka planera det nya trapphuset stängt så att dofterna och värmen inte stiger uppåt.

Rumslig planering

Först bör du förtydliga följande punkter och frågor så att du kan bestämma den exakta positionen för den nya trappan.

  • Vardagsrummets storlek och läge
  • antal sovrum
  • Badrummet tillräckligt stort?
  • Behövs gästtoalett?
  • Kökets storlek och placering
  • andra nödvändiga rum?

Positionera trappan

Men när alla dina önskningar har skrivits på papper, upptäcker du ofta att du behöver åtminstone ett andra hus för att förverkliga alla dina drömmar. Kolla därför om det går att lägga ut vissa rum på entreprenad.

Till exempel kan trapphuset flytta in i en tillbyggnad framför huset tillsammans med hallen och kanske ett gästtoalett. Beroende på var det fortfarande finns tillräckligt med utrymme på fastigheten för att bygga en tillbyggnad kan du även lägga till köket och ett gästtoalett på baksidan av huset. Detta ger dig tillräckligt med luft i huset för att bygga en rymlig trappa.

Planera trappor

När du planerar, glöm inte själva trappan.Du kan använda de mått som en trappa måste ha för att planera trappans form och planlösning exakt.

tips och tricks
Tänk utanför boxen, den enklaste och mest förnuftiga lösningen är inte nödvändigtvis den som kommer att göra dig lycklig i längden. Den perfekta lösningen behöver inte kosta mer, det kan bara ta lite längre tid att planera. Få inspiration från en kreativ person, även om dessa idéer låter galna till en början, kan de leda dig på rätt väg.
Weiterlesen:
Träunderlag för terrass » Du måste vara uppmärksam på detta
Ссылка на основную публикацию