0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Flytthiss – skonsam borttagning

Flytthiss — skonsam borttagning

Att bära möbler i ett smalt trapphus är ett minne blott. Idag finns den flyttbara hissen. Denna anordning körs till huset utifrån och sträcker sig som en brandkårsstege över flera våningar. I vissa fall når flytthissen till och med upp till husets tionde våning.

Rör dig mer avslappnad

Att flytta är tråkigt nog ändå, om man sedan tänker sig en stor soffa eller ett vackert antikt skrivbord som behöver släpas nerför den smala trappuppgången så föredrar vissa att bo kvar i samma lägenhet för alltid.

Även om det finns en hiss i huset kan den ofta bara transportera mindre möbler. Dessutom begränsas entusiasmen hos de andra de boende när hissen blockeras hela dagen av en hyresgäst som transporterar sina möbler och lådor.

Lutande hiss eller rörlig hiss

Den yttre hissen är vanligtvis på ett dedikerat fordon. Därför måste det finnas lite utrymme utanför så att den lutande hissen kan placeras. Idag har många flyttfirmor minst en mindre flytthiss i sitt tjänsteutbud.

Beroende på typ av enhet kan laster på upp till 1000 kilo transporteras. De flesta vanliga flytthissar är dock runt 300 kilo som går att flytta. I regel hyrs enheterna inte ensamma, utan alltid med en kunnig operatör, eftersom många säkerhetsaspekter måste beaktas här.

Minihiss som bilsläp

Det finns också mycket små flytthissar, men dessa går oftast bara upp till andra våningen. Vikten som dessa små lutande hissar kan transportera är vanligtvis mycket låg. Detta beror delvis på deras låga egenvikt.

Om bara lätta men skrymmande saker ska transporteras från till exempel första våningen är en sådan hiss säkert en billigare lösning. När det gäller värdefulla antika möbler bör man dock avstå från att göra det.

Weiterlesen:
Utvändiga trappor » Dessa mått och storlekar är vanliga

Vad ska man hålla utkik efter

Den första och viktigaste aspekten är naturligtvis säkerheten. Om det finns ett särskilt tungt föremål under hushållsartiklarna, som ett gammalt kassaskåp eller ett marmorbord, bör du veta den ungefärliga vikten. Flyttfirman måste garantera denna vikt och gör det givetvis endast med reservationer.

  • Parkeringsplats framför huset
  • Flyttproffs med ansvarsförsäkring
  • lyftkapaciteten hos den rörliga hissen
  • fönsterstorlek
  • skriftligt kontrakt med exakta specifikationer
tips och tricks
Om du tror att det skulle vara billigare att inte använda en sådan extern hiss när du flyttar kan du kanske få en läxa efter att skadan i trapphuset är lagad. Vaktmästare och villaägare tar tillfället i akt att ta en mycket nära titt på trapphuset och dörrarna.

Med lite otur kommer du också att drabbas av skada som du inte orsakat alls. Alla dessa problem och kostnader slipper du med flytthissen. Den skonade ryggen ingår inte ens.

Ссылка на основную публикацию