0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Fasadbeklädnad i plast

Fasadbeklädnad i plast

Plastindustrin har utvecklat ett stort antal mycket stabila plaster som har nödvändiga egenskaper för att klara väderförhållandena som fasadbeklädnad utan problem. De mångsidiga och nästan obegränsade designmöjligheterna inkluderar även imitationer av trä- eller stenytor som utseendemässigt kommer väldigt nära originalet. Det låga priset på materialet och de låga underhållskraven gör fasadbeklädnad i plast mycket intressant för många husägare.

Billig och praktisk panelteknik

Den vanliga formen för montering av fasadbeklädnad av plast består av paneler. Större paneler får den nödvändiga stabiliteten genom håligheter som är tvärstagna med stänger eller har metallisk stabilisering gjord av inbäddade stavar. Eftersom den industriella produktionen sker i gjutteknik är nästan vilken form som helst tänkbar. Därför kan fäst- och anslutningselement såsom not och fjäder eller öglor redan integreras i panelerna. Förutom de låga materialkostnaderna leder detta till enkel montering och håller den manuella tidsåtgången inom gränserna. Därtill kommer den låga egenvikten som möjliggör relativt okomplicerade underkonstruktioner. Dessa aspekter säkerställer ett totalpris vid skapandet av en fasadbeklädnad av plast som inte kan uppnås med något annat material.

Oändligt urval av färger och imitationer

Nästan varje design och utseende kan imiteras med plast. Förutom släta ytor, matta eller blanka, som liknar metalliska ytor, finns präglade stenimitationer. Urvalet sträcker sig från murade naturstensfasader till klinkerfasader till skiffershingel och terrakottaintryck. Profilering skapar vågiga och randiga mönster i vertikal eller horisontell form. Färgningen stöder approximationen till originalet — färggradienter eller oregelbundna «naturliga» mönster används också.

Modern plast fyller många funktioner

Plastens sammansättning är optimalt anpassad av industrin till kraven på fasadbeklädnad. Panelerna är UV-beständiga och kommer inte att blekna. Reptålighet, okänslighet för mekaniska belastningar som slag och vattentålighet är ytterligare egenskaper hos plasten. Den billiga fasadbeklädnaden av plast är dessutom flamskyddad och uppfyller lagkraven. De enklaste plastpanelerna finns tillgängliga för mindre än tjugo euro per kvadratmeter och priser inklusive tillbehör, transport och installation börjar på cirka fyrtio euro per kvadratmeter. Plastprodukter av högsta kvalitet är fiberförstärkta och liknar laminat. Dessa HPL-paneler börjar med materialpriser per kvadratmeter på cirka sextio euro.

Weiterlesen:
Blockera fönster » Tips, tips & tricks
Ссылка на основную публикацию