1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur får man exakt skurna taklister till sluttande taket?

Hur får man exakt skurna taklister till sluttande taket?

Taklister bildar en vacker finish mellan vägg och tak. Att fästa den på vanliga väggar är inte ett problem, men det är till sluttande tak, eftersom att skära geringen korrekt kräver lite rumslig fantasi.

Vad är taklister användbara till?

Vid täckning av sluttande tak kan det uppstå fula kanter och hörn som ofta döljs med en taklist. De ger även en fin finish som bård efter tapetsering av ett snedtak.

Du behöver det här:

  • ändstång
  • frigolit lim
  • vägg färg
  • Gradskiva, det räcker med en gradskiva
  • blyertspenna
  • justerbar geringslåda
  • Cuttermesser (10,29 € på Amazon*)
  • spatel
  • Borsta

Hur man gör geringssnitten

Bestäm vinkeln på taklutningen

Placera din gradskiva på takets lutning. För att bestämma vinkeln behöver du en hjälplinje som du kan simulera till exempel genom att placera en stång på det raka taket.

Till exempel, om vinkeln är 70° måste skärningsvinkeln för de två taklisterna vara 35°. Om vinkeln måste bestämmas på en vertikal linje blir resultatet 20° och därmed 10° vardera för skärning.

Kapning av taklister

Klipp bara en sida av golvlisten åt gången, den andra ska vara något längre än vad som behövs. Den bör fortfarande ha tillräckligt med luft för att ha lite reserv för nästa snitt på sidan. För att skära, använd en vass brukskniv och skär alltid frigolit med ett enda snitt. Detta är det enda sättet att få exakta hörn.

Klipp alla lister du behöver för ett snedtak på en gång och testa att sätta ihop dem på golvet innan du börjar limma.

Montering av taklister

Limma fast de prefabricerade taklisterna bit för bit på sluttande taket med hjälp av ett frigolitlim. Arbeta rent och ta bort överflödigt lim omedelbart. För att frigolitlisterna ska anpassa sig väl till väggdesignen och inte känns igen som frigolit bör du måla över dem med en väggfärg.

tips och tricks
Taklister i frigolit är inte dyra. Köp en till och prova geringssnittet på korta provbitar. På så sätt får du en känsla för hur geringssnitten beter sig på väggen och i slutändan har mindre spill.
Weiterlesen:
Boyta under sluttande tak » Värt att veta
Ссылка на основную публикацию