1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Inte alla lampor är lämpliga för ett sluttande tak

Inte alla lampor är lämpliga för ett sluttande tak

Vindslägenheter har ofta små fönster och snedtaken absorberar också mycket ljus. Ännu en anledning att hjälpa till med artificiellt ljus. Det finns smarta lösningar för sluttande tak för att få ljus i mörkret med rätt belysning.

Vilka alternativ finns tillgängliga?

För att uppnå framgångsrik belysning måste du komma på några idéer för snedtak. Inte varje lampa som är modern på raka tak passar här, men med lite skicklighet kan du skapa dina egna ljusöar.

Hängande lampor

Pendellampor ska inte användas för allmänbelysning, absolut inte för en enda. De ska alltid förknippas med en möbel, till exempel en bänkskiva. De är också särskilt attraktiva över ett långbord. Om det är snedtak ovanför bordet, justera helt enkelt lampans individuella pendlar så att de ligger i en rak linje ovanför bordet.

kabelsystem

Kabelsystem är mycket flexibla och kan även monteras i vinklade hörn. Riktningsändringar är också möjliga med kabelsystem. Lamporna är monterade på kabeln och deras ljus kan justeras efter behov.

järnvägssystem

Spårsystem lämpar sig bäst under taknocken för allmänbelysning. Skenorna kan skruvas fast. Valfritt antal spotlights eller spotlights kan fästas parallellt mellan de två separata ledarna. Skenan gör att ljusen kan anpassas till specifika områden.

vikbelysning

Mörka sluttningar lyser bäst upp med indirekt belysning. Installera helt enkelt indirekt belysning bakom fogar eller utsprång. Ljuset som genereras är bländfritt och kastar inga skuggor.

infällda strålkastare

LED-spots i snedtaket är en elegant lösning om det till exempel finns ett badkar under snedtaket eller om du sover under snedtaket.

Weiterlesen:
Bygg takterrass - ➱ Kostnader och tips 【Uppdatering: 2022】

Vägglampor

Vägglampor är också ett populärt sätt att ge mer ljus till ett sluttande tak. Här behöver du inte vara bråkig om du vet var takbjälken är. Rikta in vägglamporna så att snedtaket belyses direkt.

tips och tricks
God belysningsplanering bör finnas redan vid beklädnad av isoleringen mellan takbjälken. På så sätt kan kablar och uttag planeras från början. Detta sparar senare läggning.
Ссылка на основную публикацию