0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vägen till myggnätet: fäst lamellgardinen

Vägen till myggnätet: fäst lamellgardinen

Flugor och myggor är irriterande killar, särskilt på dagen på sommaren, men även på natten. Så ett myggnät behövs. En vertikal persienn är den idealiska lösningen för dörrar. Läs hur du fäster den här.

Installera vertikala persienner

Skrymmande träramar med myggnät, som du alltid måste ta ut när du kliver in genom altandörren, behövs inte längre om du istället sätter en lodrät persienn på dörren. Varje spjäl är gjord av rivtålig polyesterflugnät och har en vikt i botten som återställer gardinen till stängt läge när någon har gått igenom.

Du behöver inga verktyg för att installera de vertikala persiennerna om du inte bygger gardinen själv och fäster den över dörren med ett skruvat fäste.

Den enklaste, verktygsfria varianten är att fästa persiennerna med klisterremsor över dörren.

Limma lamellgardinen

Många tillverkare erbjuder vertikala persienner som du bara behöver limma. Du fäster adaptrar ovanför dörren för att hänga upp gardinstången med kraftig dubbelhäftande tejp eller grenuttag. Trä sedan på gardinen på den medföljande stången och häng stången på adaptrarna.

Alternativt, klämma fast gardinen till en klämstång. Innan du tar remsan till önskad bredd och skär även de vertikala persiennerna till längd. Stick sedan fast listen på dörrkarmens ovansida med stark dubbelhäftande tejp eller grenuttag.

Fäst lamellgardinen mer permanent

Om du är osäker på ovanstående tillvägagångssätt, till exempel för att det finns små barn i huset som skulle kunna dra i gardinen, kan du även fästa adaptern till gardinskenan med skruvar.

Tänk dock på att skruvarna lämnar hål i dörrkarmen. I en hyreslägenhet bör du därför fråga hyresvärden om du kan fästa gardinen på detta sätt.

Weiterlesen:
Foliering eller målning av plastfönster » Fördelar och nackdelar
Ссылка на основную публикацию