0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

För lång hållbarhet: Så förvarar du dina väggfärger på rätt sätt!

För lång hållbarhet: Så förvarar du dina väggfärger på rätt sätt!

Ibland, efter att ha målat väggen, finns det fortfarande lite färg kvar som skulle kunna användas för bättring inom en snar framtid. I enskilda fall är detta en full, stängd hink, men för det mesta finns det bara rester i en halvtom behållare. Om du förvarar den här färgen på rätt sätt kanske du till och med kan använda den många år senare. Hur fungerar det?

Förvara väggfärg i oöppnade behållare

Först och främst, de oöppnade väggfärgerna, de är lättast att förvara: håll behållaren stängd och placera den i ett svalt rum med en temperatur som är så konstant som möjligt. En källare eller skafferi skulle vara lämpligt för detta.

Ta också en titt på sista säljdatum, som ofta är runt två år i avsnittet »Väggfärg«. Ta dock endast detta datum som en ungefärlig vägledning, eftersom du enkelt kan lagra dubbelt eller tre gånger så länge en oöppnad väggfärg.

Hur man förvarar väggfärg som redan har öppnats

En redan öppnad väggfärg har redan kommit i kontakt med den omgivande luften och penslar och rullar har också doppats i den. Detta garanterar att vissa bakterier har kommit in i färgen, som mycket gradvis kommer att börja bryta ner ämnet.

Av denna anledning måste du räkna med att färgen inte längre håller så länge som sista förbrukningsdatum anger; i vilket fall som helst kommer det att bli dåligt snabbare än i oöppnat tillstånd. Så här förhindrar du att ännu fler bakterier kommer in i den lagrade väggfärgen:

  • Skölj ur några burkar med skruvlock med varmt vatten.
  • Skaffa en sked eller spatel.
  • Fyll den överblivna färgen i burkarna med skruvlock.
  • Stäng skruvlocken så hårt som möjligt.
  • Vänd upp och ner på burkarna med skruvlock och förvara väggfärgen upp och ner.

Denna åtgärd säkerställer att din färg förvaras på ett riktigt lufttätt sätt. Nu är det bara att placera dem i ett svalt, jämnt tempererat rum så kan du se fram emot att använda din färg väldigt länge!

tips och tricks
Om väggfärger står längre brukar bindemedel och lösningsmedel lägga sig i toppen, medan pigmenten sjunker till botten. Man ska därför helt enkelt röra om en genomskinlig eller gulaktig vätska på ytan, det är inte en indikation på att färgen har «tippat».
tips och tricks
Däremot indikerar dålig lukt och synligt mögel att du akut behöver göra dig av din väggfärg. Detsamma gäller när de separata komponenterna inte längre kan blandas med varandra.
Weiterlesen:
Tillverkning av emulsionsfärg » Så här görs det
Ссылка на основную публикацию