0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Förvara organiskt avfall utan stank – så fungerar det

Förvara organiskt avfall utan att lukta – så fungerar det

Vid förvaring av organiskt avfall är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Detta är det enda sättet att garantera att ditt kök inte stinker av ruttnande avfall förrän du kastar det organiska avfallet i soptunnan. Det finns flera metoder för att hjälpa dig med retention.

hålla torrt

En av de viktigaste punkterna vid förvaring av organiskt avfall är tillsatser som minskar luftfuktigheten inne i soptunnan. Papperspåsar eller tidningspapper är bäst för detta. Se till att du endast använder obestruket papper, eftersom kataloger eller tidningar inte ruttnar och därför är helt olämpliga för organiskt avfall.

Om fukten i det organiska avfallet minskar blir det inga obehagliga lukter. Dessutom är behållaren, som helst ska vara gjord av ett lättstädat material som plast, betydligt lättare att tvätta om det organiska avfallet inte innehåller för mycket fukt. Även i kompostbehållaren bör du hålla skräpet torrt, eftersom det skyddar mot en mängd olika obehagliga konsekvenser:

  • Maden
  • luktar
  • stillastående fukt
  • en otömd papperskorg

minska lukter

Om du trots låg luftfuktighet fortfarande har illaluktande organiskt avfall finns det en specifik metod du kan använda för att minska lukterna. Förutom att använda torra material bör du låta avfallet lufttorka innan du slänger det med organiskt avfall. Det vill säga låt morotsskal torka ut efter exempelvis skalning.

Stoppa inte heller soporna i papperskorgen. Ligger de bara ovanpå varandra kan luften cirkulera även om man har lock på hinken. Den lilla luftmängden stagnerar inte på detta sätt och ser till att du kan lagra skräpet längre innan du måste ta ut det.

Håll locket stängt

Håll locket stängt, särskilt på sommaren. För flugor är öppna bioavfallskärl bra mat, dessutom underlättar en öppen hink äggläggningen vilket främjar kläckningen av larver. Det ska vara ett specialanpassat lock som stänger papperskorgen bra. Det betyder att du inte behöver ta ut organiskt avfall varje dag. Men förvara max tre till fyra dagar, annars blir det mögligt.

Weiterlesen:
Inbrottsskydd för glas » Så ökar du säkerheten
Ссылка на основную публикацию