1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Återförslut en vinflaska utan kork

Återförslut en vinflaska utan kork

Om en kork är möglig, trasig, borta eller inte längre lämpar sig för att stänga en vinflaska av andra skäl finns det alternativ. Konformade proppar av gummi, trä eller metall är populära på grund av deras dekorativa utseende. Vridlås eller klämlås är också lämpliga om de har nödvändiga egenskaper.

Spännet hjälper endast delvis

Efter att ha lossat en flaska börjar den fysiska oxidationsprocessen. Processen som kallas «andning» är viktig för vinets utveckling till en början. Med ökande varaktighet påverkar det dock smaken och kommer inom överskådlig framtid att leda till «njutningens död».

Att bara sätta lock på en vinflaska som redan har använts hjälper bara lite för att bromsa denna process. Ändå bör syrgasförsörjningen definitivt avbrytas efter att flaskorna har stängts. Syret som trängt in i det tomma utrymmet i flaskan fortsätter dock sitt smakförstörande arbete.

Typer av förslutningar och verktyg

Koniska pluggar

De dekorativa konerna av glas, trä eller metall har vanligtvis ringar av gummi eller plast på flankerna för att skapa lufttäthet. Gummikonproppar tar automatiskt med sig denna egenskap. Speciellt med metallmodeller säkerställer egenvikten en stabil passform.

Kepsar med fjädrar

Metallhuvuden med låsskiva monterad på en fjäder är lämpliga för olika typer av flaskor. Två gångjärnsförsedda sidovingar är fästa för infästning. För att uppnå en lufttät tätning måste vingarna kunna «snäppa» fast på glaspärlor. Alla vinflaskor har inte rätt fälgar.

häng i teskeden

Som med andra drycker, särskilt kolsyrade, är det hemliga tipset med att stoppa en tesked i flaskans öppna hals en fysisk «anka».

plastkork

Som redan kan ses med viss avkorkning är cylindriska plastkorkar också lämpliga som förslutningar. Men i många fall har en plastkork som dras ut ur flaskan inte egenskapen att ha en något mindre diameter när den vänds upp och ner, vilket nästan alltid är fallet med naturkorkar.

Weiterlesen:
Ta bort vattenfläckar från polyester » Så här gör du

Vrid och skruvlock

I likhet med tätningslocken är monteringsalternativet avgörande för att förhindra lufttillförsel. Det finns universella modeller för vilka en pärla på flaskhalsen är tillräcklig för att «greppa» med tråden.

tips och tricks
Du måste stänga av lufttillförseln till flaskan. Om du inte har ett lämpligt verktyg tillgängligt kan du även stänga vinflaskan med «stoppat» läder eller annat tätt tyg.
Ссылка на основную публикацию