0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Dekorera stolarna kreativt och funktionellt

Dekorera stolarna kreativt och funktionellt

Den personliga smaken avgör om en begagnad stol behöver prydas för att göra den mer attraktiv eller anpassas till en förändrad inredningsstil. Vid planering är förändringar av ramytan och kåporna de två relevanta designområdena. Förutom visuella förändringar är även funktionella förändringar möjliga.

Redigera ram

En stols strukturella skelett är gjord av trä, metall eller en kombination av båda materialen. Båda materialen kan designas om på flera sätt:

  • Vid lackering eller målning kan färgämnen av högre kvalitet än de befintliga användas. Ädla högblanka färger, ljusa akrylfärger och färger med tillsatser som glitter ökar sittmöblernas visuella värde.
  • En snabb omdesign av stolsramen, som ofta kräver lite förberedelser, kan göras genom limning. Om inga självhäftande filmer eller klistermärken används är tapetklister ett idealiskt verktyg.
  • En «tråkig» stolsram kan dekoreras ytterligare. Bobbles, kedjor och snören är lika kreativa som frigolitformer. Många frigolitskulpturer finns i handeln för hobbyister. Ett lejonhuvud eller en Beethovenbyst bildar en original slutsats på slutet av ett ryggstöd.

Utsmycka klädsel och klädsel

  • Omfattande och noggrann rengöring av enbart klädseln kan göra en stol märkbart vackrare. Blekta färger kan fås att lysa igen med djupverkande rengöringsskum.
  • Stolarnas fräscha klädsel förhöjer ofta utseendet avsevärt. Fina textilier som sammet eller en omstoppning och förtjockning av klädseln, till exempel, möjliggör också förvandlingen från ett slätt till ett knäppt överdrag. Omslag spikade runt om för att fästa skapar den populära karaktären av en tron.

förbättra sittkomforten

  • Istället för vaddering kan smart sydda stolsdynor ge stolen ett helt nytt utseende. Skummattor kan skäras till vilken form som helst och kan sträcka sig bortom sittplatser och ryggstöd. Överlappande dyngavlar eller dyngavlar som hänger ner på ramen ger en «hård» stol ett utseende som en fåtölj.

Komplettera och dölja

  • En nästan fullständig förändring av stolstyp kan uppnås med lämpligt sydda stolsöverdrag. Varje stol som har demonterats eller dekorerats med oönskad dekor och design är «dold» av partiella eller hela kast.
tips och tricks
Vid upprustning av gamla stolar kan man uppnå en försköning med eftermonterade armstöd, även med stoppade ytor.
Weiterlesen:
Rengör stolklädsel » Så här blir det helt rent
Ссылка на основную публикацию