0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Byt rännan själv

Byt rännan själv

Det enklaste sättet är att en gör-det-själv-man använder en plastränna när den ska bytas ut. En plastränna är inte bara lättare, utan också billigare. Samtidigt är plastrännor idag nästan lika hållbara som metallrännor.

Storleken på takytan avgör rännans diameter

Om du vill byta rännan behöver du ofta inte göra komplicerade beräkningar. Åtminstone när den gamla rännan alltid på ett tillförlitligt sätt kunde absorbera mängden vatten från taket.

Men om diametern på rännan var för liten för den ursprungliga konstruktionen, bör du beräkna den mer noggrant och göra allt rätt den här gången.

Mät längden på den önskade rännan

Rännan ska inte vara för kort. Speciellt om du förnyar rännan på sommaren kan ett för snävt val bli för kort på vintern. Vid höga temperaturer är en XNUMX meter lång kanal en till två centimeter längre än på vintern.

Fortsätt att använda parentes

Om du vill fortsätta använda rännfästena efter bytet måste du självklart välja samma form och diameter på rännan.

Först och främst är det dock viktigt att ta en titt på fästenas kvalitet och skick. För om du vill använda de gamla fästena som vägledning bör de klara den nya rännans livslängd utan skador.

Välj formen på rännan

Beroende på vad som passar huset och taket bättre kan du nu välja mellan halvcirkelformade, lådformade eller till och med lite ovala hängrännor. Den sista varianten rekommenderas dock endast för korta byggnader, eftersom den inte kan ta upp lika mycket vatten.

Vad man ska tänka på när man byter rännan

  • Material
  • Länge
  • Form
  • konsoler
tips och tricks
Även om en ränna av plast håller lika länge som en ränna av metall, så gäller inte detsamma nödvändigtvis rännfästena.

Weiterlesen:
Felaktig takrengöring » Möjliga skador & risker

Ska du byta ut rännan på ett litet skjul eller veranda räcker det förmodligen med plastfästen, men metallfästen rekommenderas för en lång ränna till ett stort hus.

Ссылка на основную публикацию