0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

förlängningsstege

Förlängningsstege — En liten köpguide

Den som behöver en lutande stege som är längre men som ändå behöver vara lätt att stuva undan brukar bäst tjäna en förlängningsstege. Vår köpguide ger information om de olika designerna och viktiga köpkriterier för förlängnings- och teleskopstegar, svarar på vanliga frågor och ger även några värdefulla köprekommendationer.

Våra rekommendationer

#1

Hailo S80 ProfiStep duo

antal steg
X 2 9
nå max.
5,15 m
Material
Aluminium
Vikt
10 kg
261,24 €

Köp det på Amazon

S80 ProfiStep duo förlängningsstege från märkestillverkaren Hailo är tillverkad av högkvalitativt aluminium och med 2 x 9 stegpinnar tillåter en maximal räckviddshöjd på 5,15 m. De två överlappande delarna kan skjutas mot varandra steg för steg och låsas Vid behov kan båda stegens delar också separeras och användas individuellt. Stegen används som en lutande stege och är extra stabil tack vare den nedre tvärbalken med de stora tassfötterna.

De flesta kunder sa att de var mycket nöjda med kvaliteten och stabiliteten på förlängningsstegen.

#2

SAILUN teleskopstege

antal steg
9
nå max.
3,6 m
Material
Aluminium
Vikt
7,16 kg
72,99 €

Köp det på Amazon

SAILUN förlängningsstege är en teleskopisk förlängningsstege med en längd på 2,60 m i utdragen (maximal räckvidd 3,6 m). Ihopfälld är längden endast 74 cm, så stegen kan stuvas undan för att spara utrymme. Den kan också delvis förlängas och låsas i valfri längd. De 9 stegpinnarna är 300 mm från varandra när de är helt utdragna, stegen är gjord av högkvalitativ aluminiumlegering och kommer med en bärrem med kardborreband.

De flesta kunder var mycket nöjda med kvaliteten och den praktiska funktionen i recensioner.

Weiterlesen:
Byggskum ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#alternativ

KRAUSE multifunktionell stege

antal steg
X 3 11
nå max.
7,25 m
Material
Aluminium
Vikt
18 kg
249,00 €

Köp det på Amazon

Den multifunktionella stegen kan användas både som en lutande och teleskopisk stege och, genom att fälla ner den, som en dubbel stege. Högsta möjliga arbetshöjd vid användning som lutande stege är 7,25 m. Som dubbelstege säkras de två stegsektionerna med en föreskriven tvärbalk. När den skjuts ihop kan stegen även användas som en 3,10 m lång lutande stege, men stegens enskilda delar kan inte separeras.

I betygen var köparna mycket nöjda med kvaliteten på stegen och möjliga användningsområden. Den okomplicerade speditionsleveransen fick också beröm.

köp kriterierna

typer av utförande

Teleskopiska lutande stegar. Dessa stegar är två lutande stegar som är stadigt förbundna med varandra och kan flyttas mot varandra. Detta innebär att längden på stegen kan utökas vid behov, men när den skjuts ihop kan stegen fortfarande stuvas undan kompakt. Vissa stegar kan fällas ihop helt till en mycket kort längd, vilket gör dem ännu lättare att stuva undan. Vid behov dras de helt enkelt ut till önskad längd.

multifunktionella stegar. Dessa stegar kan inte bara användas som en teleskopisk lutande stege, utan kan även fällas ner på mitten. Detta gör att de även kan användas som trappstegar (bucking ladders). Detta innebär att två separata ledare inte behöver köpas till båda ändamålen. Vissa multifunktionella stegar kan även göras om till en (liten) stående ställning.

Förlängningsstegar till vinden. Dessa stegar fästs på insidan av vindsluckorna. Om klaffen är öppen kan du dra ner den rörliga delen av stegen. Förlängningsstegar på vinden är ofta enklare att använda än monterade hopfällbara stegar eller saxtrappor och ger ofta en mycket stabilare känsla när man klättrar upp.

arbetshöjd och steglängd

Om arbetshöjd anges motsvarar detta vanligtvis steglängden + 1 m arbetshöjd bortom stegens ände. Så den faktiska längden på stegen är kortare. Detta måste man ta hänsyn till om man vill använda stegen som en lutande stege. En stege som inte är fastsatt (inte hakad i) ska alltid vara tillräckligt lång så att den sticker ut ca 3 stegpinnar (ca 1 m) över kanten (t.ex. kanten på taket).

Weiterlesen:
Doften av färg » Skadligt för hälsan?

trappstegsavstånd

Enligt tillämpliga europeiska standarder är stegpinnen mellan 250 mm och 300 mm tillåtna. Den idealiska steglängden ur ergonomisk och säkerhetssynpunkt är exakt 280 mm. Värden under eller över är betydligt mindre optimala. Avståndet mellan den första stegpinnen och marken bör vara så nära halva stegpinnen som möjligt, helst 140 mm.

Video: Att ställa in förlängningsstegen korrekt

Häufig gestellte Fragen

Vad används förlängningsstegar till?

Förlängningsstegar gör att du kan nå större höjder än med konventionella lutande stegar. Takläggare använder dem till exempel som en stege för att komma upp på taket. De kan även användas för allt annat arbete som kräver lutande stegar (backstegar får å andra sidan inte användas som tillträdesstegar).

Hur ska förlängningsstegar säkras?

Helst bör stegen säkras genom att hänga den på den lutande kanten. Om detta inte är möjligt eller om det inte finns några upphängningskrokar kan en medhjälpare också hålla i stegen. Lutningsvinkeln ska alltid vara mellan 65° och 75°, inte över eller under. Installationsplatsen måste vara helt plan och halkfri. Det finns speciella metallspetsar för mjuka golv.

Vilken förlängningsstege ska du välja?

När du gör ditt val är det viktigt att veta vilken steghöjd som krävs. Som lutande stege måste förlängningsstegar även sträcka sig utanför respektive lutande kant. Multifunktionsstegar är ofta användbara eftersom det inte längre finns ett behov av att skaffa en separat bockstege, och möjligheten att konvertera till en liten ställning är ofta användbar, särskilt för inomhusarbete.

Vilka typer av vindsstegar finns det?

För att komma åt vinden eller vinden via en klaff kan olika typer av klätterhjälpmedel fästas på klaffen: saxtrappor, hopfällbara stegar eller till och med förlängningsstegar, som även kan manövreras med fjädermekanism och kabeldragning. Förlängningsstegar är vanligtvis det robustaste alternativet.

Var kan man få tag i förlängningsstegar?

Du kan få förlängningsstegar i järnaffärer (Obi, Hornbach, Bauhaus, Toom), ofta även i verktygsbutiker i stormarknader (Aldi, Lidl, Norma) eller på Amazon. Kvalitetstillverkare är Hailo, Zarges, Hymer, Würth, Workzone och Peddinghaus. Stora förlängningsstegar kan även hyras för individuellt bruk eller för provning.

tillbehör

hängande lådor

Stege verktygslåda från ZARGES

13,95 €

Köp det på Amazon

När du står på en stege är det ofta ont om förvaringsutrymme. En verktygslåda kan vanligtvis inte heller tas upp på stegen, eftersom det inte finns någonstans att lägga den. Lösningen på detta problem är hängande lådor. De kan enkelt tas upp på stegen med praktiska handtag och enkelt fästas på en stege i toppen.

hängkrok

Upphängningskrok för stänger 60 — 83 mm

22,95 €

Köp det på Amazon

Att hänga lutande stegar på den lutande kanten är fortfarande det säkraste sättet att fästa stegen. Upphängningskrokar kan även enkelt fästas på nästan vilken stege som helst i efterhand, märkestillverkare brukar ha dem direkt som tillbehör till varje stege de erbjuder. Vid inköp måste det säkerställas att de valda upphängningskrokarna också är lämpliga för den befintliga stegens stilstorlek.

Ссылка на основную публикацию