0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Förkorta sifonen — hur fungerar det?

Förkorta sifonen — hur fungerar det?

Självklart kan du inte korta av sifonen, men du kan korta av rören som leder till och från sifonen. I den här artikeln kan du läsa hur du gör detta på rätt sätt och vad du måste vara uppmärksam på. Dessutom hur man bestämmer rätt längd korrekt och vad som underlättar arbetet.

reduktionsalternativ

Ett avloppssystem – oavsett om det är ett tvättställ eller ett handfat – består av tre grundläggande delar:

  • det så kallade doppröret
  • själva sifonen
  • avloppsröret som går till vägguttaget

Endast doppröret och spillvattenröret kan kortas – storleken på själva sifonen kan (uppenbarligen) inte ändras.

Korrekt förkortning av rör

Oavsett om det är ett förkromat avloppssystem eller rör av plast: den fintandade bågfilen är alltid det bästa verktyget för att kapa rören på längden.

Det är viktigt att snittet är exakt vertikalt och att snittytan är så slät som möjligt. Noggrann gradning är nödvändig efter snittet. Du bör också försiktigt fila snittytan slät med fil.

Med plaströr kan det vara till hjälp om man då filar ändarna väldigt lätt med en fil – då tränger röret in i anslutningsstyckena bättre. Detta är dock inget måste. Med rörsmörjmedel (rekommenderas starkt) fungerar detta ganska bra utan filning.

Bestäm rätt längd

Längden på båda rören måste väljas så att sifonen är placerad exakt framför vägganslutningen och exakt vertikalt under diskbänken. Om detta inte kan uppnås ens med kopplingar måste du tillgripa andra lösningar (t.ex. ett flexibelt avloppsrör eller slang).

Vid bestämning av längderna bör det också noteras att rören inte får tryckas hela vägen in i sifonens anslutningsstycken. Ett så kallat «expansionsspel» på 10 mm ska upprätthållas.

Weiterlesen:
Rengöra frysen » Detta är det bästa sättet att gå vidare

För rätt mått måste du först trycka in röret i anslutningen så långt det går och sedan dra tillbaka det ca 1 cm. Det får man aldrig glömma. Detta är lite mindre problem med vägganslutningen, men du bör också välja ett inträngningsdjup som inte är för stort.

tips och tricks
Har du en avtappningsventil som du kan ansluta sifonen direkt till behöver du förstås inget takfotsrör så länge höjden på sifonen fortfarande är lagom. Annars måste du använda en förlängning.
Ссылка на основную публикацию