3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Förkorta persienner

Förkorta persienner

Persienner massproduceras i slutändan från hyllan. Endast i de sällsynta fall kommer invånarna att få persienner efter mått. Även om det finns lite använda standarder för fönsterstorlekar är de inte obligatoriska. Det gör att persienner inte alltid passar och måste kortas. Nedan får du reda på hur du snabbt och professionellt förkortar bredden och/eller längden på en persienn.

Det är en tur att en persienn får plats på fönstret

Det är sant att det finns standardmått för fönster. I slutändan är dock varje hus individuellt. Och därför är fönstermåtten ofta individuellt anpassade till byggnaden. Så det kan hända igen att en persienn är alldeles för lång och måste förkortas.

Det ser ju inte bra ut om rullgardinen inte är helt öppen, trots att den är helt utdragen. Persienner som sträcker sig alldeles för långt utanför fönstrets bredd ser inte heller bra ut. Du kan därför i princip förkorta en persienn enligt följande:

  • i bredd
  • i längd

Förkorta persienner på bredden

Med persienner som löper i en styrskena eller som har ändstycken fästa på lamellerna kan du även klippa till dem själv. Lamellerna skärs av med lämplig såg (trä, metall, plast). Därefter filas eller slipas hörnen.

Det blir problematiskt med öppna lameller, som också kan vara speciellt rundade. Specialaffärer och vissa järnaffärer erbjuder speciella skärmaskiner för detta. Formen på lamellerna behålls då och det finns inga avvikelser mellan de enskilda lamellerna.

Förkorta persienner i längd

Att förkorta persiennerna på längden är vanligtvis mycket lättare. Efter den sista (nedre) spjälen finns det proppar på snören som dras igenom till toppen. Du kan ta bort dessa och sedan ta ut så många lameller du behöver. Sedan monteras propparna igen och den alltför långa sladden klipps av.

Förkorta dragsko

Vid persienner med dragsko (som lindas upp på en spänd rulle) kan du även korta av denna. Generellt sett bör du tänka på att följande tumregel gäller: längden på dragsnöret eller dragsnöret bör inte överstiga 2,5 gånger storleken (längden) på fönstret. Under «Rusna rullgardiner» beskriver vi i detalj hur man tar bort rullen, drar åt den, sätter in dragsko och sätter ihop allt igen.

tips och tricks
Om ändringarna är för stora, kanske du vill vända dig till anpassade persienner. Dessa erbjuds nu på Internet till attraktiva priser.
Weiterlesen:
Fönsterskydd för katter » Vilken metod finns det?
Ссылка на основную публикацию