0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Förkorta en lång häck mekaniskt med en motorsåg

Förkorta en lång häck mekaniskt med en motorsåg

Speciellt för stora och långa häckar kan motorsågen påskynda trimningsprocessen avsevärt. Beskärsaxar, beskärningssågar och häcksaxar är bra manuella verktyg som tar längre tid. Ansträngningen som krävs är jämförbar, eftersom styrningen av motorsågen kräver mindre rörelse, men enheten är tyngre.

Med många häckar räcker det med att klippa istället för att såga

Naturligtvis är en motorsåg ett lämpligt verktyg för att trimma en häck. Det bör dock beaktas att enheten i många fall är överdimensionerad för en genomsnittlig häck i en privat trädgård. Stora häckar med tjocka grenar och stammar från cirka fem meters längd och från två meters höjd kan anses vara proportionerliga.

För mindre häckar är det bara meningsfullt att använda en motorsåg om du redan har den för andra ändamål. Fördelarna med motorsågen framför de manuella och mekaniska alternativen är bara marginella för mindre böcker. Precis som med en häcksax eller andra verktyg måste en stege röra sig tillsammans med arbetaren.

Bensin eller elektrisk såg för häckklippning

Om en motorsåg ska köpas eller hyras specifikt för buskar och en häck rekommenderas ofta en elsåg istället för en bensinsåg. Något under den elektriska motorsågen i storlek finns en sladdlös häcksax, som gynnas av många häckägare. Enheter som drivs med el har följande fördelaktiga egenskaper:

  • Behändig och lättare enhet
  • Lägre löpljud
  • Det finns tillräckligt med kraft för buskar och häckar av normala storlekar
  • Billigare att köpa
  • Mindre ansträngning för underhåll och skötsel
  • Inget behov av att införskaffa och lagra bränsle

Skicklig drift oumbärlig

Med hänsyn till dimensionen bör även risken för felkapning beaktas. Ett svärd som är femtio till sjuttio centimeter långt kan med fel sving klippa stora hål i häcken.

Weiterlesen:
Ta bort oljefärg » Tre säkra metoder

Om man värdesätter ett rakt och så jämnt utseende som möjligt, som vid klippta prydnadshäckar, kan en från början obemärkt sned sågning av motorsågen ha stor inverkan på målet. Med ökande storlek på motorsågen upptäcks ett krokigt snitt i buskar och häckar först senare än i exempelvis trä. En tidigare utförd kontrollprovkapning i trä med bensinsåg hjälper.

tips och tricks
Konventionella motorsågar väger mellan fyra och åtta kilo. De lättaste elektriska häcksaxarna börjar på två kilos egenvikt.
Ссылка на основную публикацию