0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att färga en plisségardin – hur fungerar det?

Att färga en plisségardin – hur fungerar det?

Plisségardiner är på modet, plisségardinerna som är lika användbara som dekorativa skyddar våra rum från för mycket sol och ser fortfarande bra ut samtidigt. Men ibland, kanske efter en renovering, stämmer inte färgen på plisségardinen längre med interiören eller så har ägarens smak ändrats. Hur kan en plisségardin färgas?

Kan man verkligen färga plisségardiner?

Plisségardiner är gjorda av olika material, men mestadels är det textilier som kan färgas. Ta en titt på etiketten på din plisségardin eller fråga tillverkaren exakt vad din plisségardin är gjord av. Dessa tyger kan vanligtvis färgas:

  • bomull
  • viskos
  • linne
  • Ylle
  • silke
  • Blandtyg med max 50 % syntetfiberinnehåll

Titta sedan runt efter rätt färgämne för textilier. Läs produktinformationen noggrant för att se om du kan behandla tyget på din persienn med den.

En maskintvättbar plisségardin, som du helt kan ta bort alla tillbehör från, kan också färgas i maskinen. De flesta plisségardiner går dock inte att tvätta i maskin.

Hur kan jag färga min plisségardin utan tvättmaskin?

Tillverkarna av många plisségardiner rekommenderar handrengöring i badkaret eller en annan tillräckligt stor behållare. Ingår din produkt? Då kan du även färglägga din plisségardin på samma sätt.

Ta först av din plisségardin. Fyll sedan burken eller karet med vatten med önskad temperatur och tillsätt färgen enligt instruktionerna. Blanda väl.

Sänk sedan ner plisségardinen helt i det färgade vattnet och låt det sitta så länge som instruktionerna anger. Flytta den fram och tillbaka emellan. Låt plisségardinen torka väl efter färgning.

tips och tricks
Med naturfibrer är färgningseffekten vanligtvis mer intensiv än med blandade tyger. Tänk också på att endast mycket ljusa tyger kan färgas riktigt bra och att omfärgningen alltid ska vara mörkare eller mer intensivt färgad.
Weiterlesen:
Tapetsera hörn » instruktioner för sittplats i 5 steg
Ссылка на основную публикацию