0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Färglägg trapphuset på ett tilltalande sätt

Färglägg trapphuset på ett tilltalande sätt

Ett vackert designat trapphus är vänligt och inbjudande. Det ger inte bara gästen en bra känsla vid inträde, utan ger också ägaren ett varmt välkomnande. Men valet av färger är stort: ​​Vilka toner passar bäst för trapphusets färgdesign? Vi berättar vad du ska se upp med när du väljer färg.

Ljusa färger öppnar upp utrymmet

Ljusa färger är underbara för att få en liten trappa att se större och mer öppen ut. Det är därför lågt i tak alltid bör ha vitt tak, medan tunga träpaneler i en naturlig ton är mer lämpade för högt i tak i gamla byggnader.

Så om du har en ganska liten, smal trappa ska du helst använda ljusa färger. Rent vitt, den ljusaste nyansen, är den enda färgen som verkar ganska steril, speciellt om trappan också är gjord av vit marmor eller vitt kakel.

En glasyr av ljust, soligt gult livar upp väggarna utan att begränsa utrymmet. Men en snövit vägg i kombination med vackra, diskret använda färgaccenter kommer också till sin rätt i ett smalt trapphus.

Varma färger som välkomsthälsning

Varma toner signalerar mysighet, vi känner oss hemma här. Dessa ska dock inte ta för stor yta, då kommer trapphuset snabbt att framstå som dystert och tryckande.

Använd varma färger i ett stort ljust trapphus om du vill ha mer komfort där. I kombination med en vacker trätrappa skapar den en behaglig harmoni. Krämvita områden ger mer ljusstyrka. Dessa varma nyanser rekommenderas:

  • Mörkröd, i kombination med ljusare partier
  • Terrakotta, gärna som levande glasyr
  • Brun, använd sparsamt, för att matcha trätonen i trappan
  • ljuskräm, passar även för en hel väggyta
  • Orange kombinerat med en mer subtil färg
  • Gult, soligt eller citronaktigt

Coola färger har en uppiggande effekt

Coola toner är också lämpliga för att färga trappan. Färger som innehåller en viss mängd blått, men också rent vitt, upplevs som «coola». Måla dina väggar drömmande himmelsblå i mjuk limegrön, dessa färger har en behagligt uppiggande effekt.

tips och tricks
Det är värt att köpa latexfärg till trappor som används mycket. Denna typ av färg bildar en särskilt lättskött, lätt glänsande yta som kan torkas av med en fuktig trasa.
Weiterlesen:
Beräkna betongtrappor » faktorer, formler och mer
Ссылка на основную публикацию