0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

En snabbt färdig grund för laddstationen

En snabbt färdig grund för laddstationen

En prefab grund är lämplig för många mindre strukturer. Med den ökande efterfrågan på elbilar kan varje ny laddstation också installeras enklare och snabbare. Efterfrågan, som förväntas explodera de närmaste åren, kommer att täckas med betydligt mindre ansträngning.

Varför är en prefabricerad grund idealisk för laddstationen?

Laddstationer (även kallade wallboxar) håller på att bli en av de mest byggda små strukturer i Tyskland. Det finns cirka 15.000 90.000 bensinstationer i Tyskland, var och en med i genomsnitt sex pumpar. Det motsvarar 30.000 2022 bensinpumpar. Under sommaren XNUMX räknades cirka XNUMX XNUMX elektriska laddstationer. Eftersom endast en liten del av laddstationerna är snabbladdare är den genomsnittliga tiden som spenderas av de som fyller på betydligt längre. Om ett prefabricerat fundament vid varje laddstation sparar på att gjuta och torka betongfundamentet minskar flaskhalsar och trafikstockningar.

Går det att köpa en färdig grund till en laddstation?

Betongverken reagerade snabbt på den ökande efterfrågan. Det finns specifikt till vanliga laddstationstyper lade grunden. De kan ställas in i förväg, täckas över så att de kan köras över och senare förses med laddstationen. En adapterplatta istället för locket möjliggör fastsättning. Adapterplattor med de perforeringsmönster som krävs för laddstationstyperna ingår i leveransen. Tomma ledningar erbjuder alla nödvändiga kabeldragningar och dräneringsfunktioner. De färdiga foundationerna erbjuds i prisklassen mellan 250 och 450 euro.

Hur mycket väger ett prefabricerat fundament till laddstationen?

Det finns olika utföranden och storlekar från de enskilda tillverkarna. De lättaste prefab-fundamenten av plast börjar från 55 kilo och kan ställas in manuellt utan kran. En prefabricerad betongfundament väger mellan åttio och 150 kilo och de tyngsta fundamenten väger upp till 500 kilo.

Hur konstrueras en prefabricerad grund för laddstationen?

Prefabricerade fundament av betong är alltid Kranögon eller ringkrokar fäst vid transport och placera dem. Beroende på typ har de ett eller två tomrör för kablar, ett annat tomrör för jordning och ett dräneringsrör. De nödvändiga och lämpliga skruvarna levereras med de olika adapterplattorna. Det finns prefabricerade fundament som har ett integrerat basfyllmedel för att förbättra fuktbalansen.

Weiterlesen:
Sätta upp växthuset » Du bör överväga detta

Finns det någon lag för en prefabricerad grund för laddstationen?

Den så kallade Building Electromobility Infrastructure Act (GEIG) har varit i kraft sedan mars 2021. Den reglerar bland annat att varje byggnad med fem eller fler platser det måste finnas en kabelmatning genom tom ledning. Tomröret i en prefabricerad grund kan anslutas till denna rörledning och kan först elektrifieras vid en senare tidpunkt. Det deklarerade målet för det federala ministeriet för digitala frågor och transport är att se till att laddstationer kan sättas upp snabbt om det behövs.

Tips: Finansiering för laddstationer tillfälligt inställd
Federal Agency for Administrative Services (BAV) har lanserat flera finansieringsprogram. Upp till åttio procent av investeringskostnaderna kan finansieras i programmet «Laddningsinfrastruktur på plats». Men på grund av stor efterfrågan är programmet tillfälligt avstängt och avbrutet. Detsamma gäller bidrag 440 från Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) på upp till 900 euro per laddpunkt.
Ссылка на основную публикацию