0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort valmtak – är det möjligt?

Ta bort valmtak – är det möjligt?

Valmtak ser snyggt ut, men är mer problematiska än sadeltak när det gäller tillbyggnader. Detta beror främst på att de erbjuder mindre utrymme. Här förklarar vi för dig vad du ska tänka på när du bygger valmtak.

Specifikationer för loftkonverteringar: rumshöjden

En loftkonvertering är ett bra sätt att skapa mer bostadsyta utan att lägga till och minska storleken på trädgården. På grund av specifikationerna är detta dock inte så lätt, speciellt med valmtak. Nyckelordet här är: rumshöjd. Ett rum bör vara minst 2,20 m högt på hälften av bruksytan så att det kan användas som bostadsyta (bestämmelserna skiljer sig åt beroende på delstaten). Detta är inte alltid fallet med platta valmtak, eller bara i mitten under taket.

Det är inte omöjligt att bygga ut en vind under valmtak, men det kan vara så att boytan inte är speciellt stor.

Montering av takfönster

För att vinden ska godkännas som bostadsyta måste den ha fönster med en total yta på cirka 10 % av bostadsytan. Detta är inget problem med valmtak.

Var noga med att inte skära igenom några balkar vid installation. Om det behövs måste man förstärka takkonstruktionen och till exempel sätta in stöd som når ner till marken. Dessa minskar bostadsytan ytterligare eller representerar en störning.

Tillgång till vinden

Du bör också vara uppmärksam på tillgången till vinden: trappor från rummet nedanför till vinden är möjliga. Utrymmet ovanför utgången ska dock ha en höjd av 2 m så att du inte slår i huvudet. Om rumshöjden är lägre godkänns inte trappan.

Slutsats

Beroende på höjden på taket kan det innebära en rad problem att ta bort ett valmtak. Om taket är väldigt lågt är det ofta knappast värt att skapa ytterligare bostadsyta eftersom det skulle bli för litet på grund av specifikationerna vad gäller höjd och trappor. I hus med högt brant valmtak är utbyggnaden dock inget problem.

Weiterlesen:
ETFE Film » Kostnadsfaktorer, prisexempel och mer
Ссылка на основную публикацию