0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Entré: Vilken yta?

Entré: Vilken yta?

En kärleksfullt designad uppfart är visitkortet för varje hus. Täckningen spelar en avgörande roll för uppfartens utseende. I den här artikeln har vi sammanställt en tydlig översikt över de olika täckningsalternativen.

Grunderna för entrén

Att fästa uppfarter är tekniskt nödvändigt. Annars skulle en oasfalterad uppfart sköljas ut och sköljas bort av regnet med tiden.

Dessutom bör du alltid vara uppmärksam på den nödvändiga bärförmågan för varje yta och varje struktur.

Priset spelar också roll för uppfarten – vissa typer av underlag är betydligt dyrare än andra. Det skulle dock inte vara ändamålsenligt att enbart titta på priset när du gör ditt val. Utseendet på uppfarten ska alltid vara i förgrunden.

Tänk också på materialkombinationer. Detta kan inte bara vara mycket attraktivt visuellt, utan också hjälpa dig att spara mycket pengar i slutändan.

Fäst ingången själv

Du kan göra mycket av jobbet själv. Det blir bara svårt med komplexa befästningar, som med färgad asfalt. Här krävs i alla fall specialistkunskaper för att uppnå ett visuellt övertygande resultat.Här krävs dessutom ofta varminstallation, vilket du ofta knappast kommer att kunna göra professionellt själv.

Stenläggning är däremot inte så svårt och fungerar med lite förberedelser ganska bra.

Omslagstyper med en överblick

Billig uppfartsdesign: grus och krossad sten

Olika material är lämpliga för uppfarten:

  • Välj
  • grus
  • Splitt

En annan fördel med denna täckning är att regnvatten sipprar bort av sig självt utan större ansträngning. Du kanske vill fundera på ett kantfäste – detta förhindrar att överdraget glider av.

Bäst är att använda stabiliseringsplåtar och ogräsfleece (fixa med markankare) till undergrunden, på så sätt slipper du ogräs som ser ovårdat ut och djupa spår på golvbeläggningen.

Weiterlesen:
Gör ditt garage frostsäkert » Så skyddar du det från kylan

Lagerstruktur:

  • 30 cm grus
  • 6 cm läggsand
  • Bikakegolv (stabiliseringsplattor)
  • 2 cm krossad sten, grus eller grus

gatstenar

Här kan mycket olika typer av beläggning läggas – oavsett om det gäller betongblock, naturstensbeläggning eller andra typer av marksten. Antika stenar har också en dekorativ effekt.

Att lägga plåstret är ganska enkelt med rätt instruktioner. Klicka bara på länken för att göra det. Planera i alla fall läggningsmönstret på millimeterpapper i förväg för att övertyga dig själv om den visuellt balanserade effekten.

Som ett alternativ till marksten kan du även lägga natursten på en lämplig läggningsbädd. Detta är dock betydligt mer komplext. De läggs på ett lämpligt stabilt undergolv som måste vara minst 80 cm djupt. Det är bäst att använda en blandning av sand och grus. Natursten ska också fogas efter.

Asfalt

Att asfaltera uppfarten är ett annat alternativ. Asfalt behöver inte alltid vara svart eller grå — samtidigt kan mycket tunna lager färg läggas på som sedan används som färgad asfalt. Dessa lager är vanligtvis inte mer än 1-2 cm tjocka. Det som är viktigt här är en mycket stabil och jämn underkonstruktion, som måste vara minst 1 m djup.

tips och tricks
Genomsläppliga marksten kan för övrigt spara dig en hel del på löpande avloppsavgifter – tänk på det också.
Ссылка на основную публикацию