3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Enkelt att putsa fönster — några knep

Enkelt att putsa fönster — några knep

Beroende på hur många fönster som ska putsas finns det olika knep för att underlätta arbetet. Oavsett om du använder en ångtvätt eller en mikrofiberduk kan det också vara roligt att rengöra fönstren noggrant.

Skapa perspektiv med mikrofiber

En mikrofiberduk är till stor hjälp för både insidan av fönstret och för rengöring av utsidan. Eftersom mikrofiber redan uppnår en bra rengöringseffekt med väldigt lite vatten och bara lite rengöringsmedel är det ofta den lättaste varianten, speciellt för invändig rengöring.

Invändigt är det sällan lämpligt att spilla mycket vatten när man putsar fönstren. Tapeten under fönstret och golvet tar inte de smutsiga vattenfläckarna bra.

Diskmedel på mikrofiber

Den bästa rengöringslösningen vid rengöring med en mikrofiberduk är en enkel diskmedel. Endast lite diskmedel ska tillsättas till lite varmt vatten.

Mindre är faktiskt mer här, för för mycket diskmedel skulle bara orsaka ränder och skulle förmodligen behöva spolas bort från fönstret med mycket klart vatten.

torra fönster

Mikrofiber är också ett bra val för att torka fönstret. Istället för ett sämskskinn eller en skrapa kan insidan av fönstret rengöras särskilt väl med en mikrofiberduk. Det är bäst att använda två olika dukar av det praktiska mikrofibermaterialet för rengöring och torkning.

Ångtvätt — skapar utrymme

Den som ska putsa mycket fönster tror ofta att arbetet aldrig tar slut. Då är det värt att köpa en bra ångtvätt. Uppmärksamhet bör fästas vid tankens fyllnadsmängd. Den ska kunna rymma cirka två liter.

Om tanken är för liten måste apparaten svalna varje gång innan vatten kan fyllas på igen. Då skulle arbetsbördan minska och arbetstiden förlängas i onödan.

Weiterlesen:
Rengör stålborste » När och hur görs det?

Spara rengöringsmedel

Om en ångtvätt används behövs inget rengöringsmedel. I alla fall får inget rengöringsmedel fyllas på de flesta ångapparater. Men eftersom ångan kommer ut ur munstycket vid hög temperatur, glöms smutsen snabbt bort.

Byt och tvätta överdrag

Det finns antingen fluffiga överdrag till elstädarnas ångmunstycken, som på ett tillförlitligt sätt absorberar den grova smutsen, eller lätta bomullsöverdrag, som är särskilt väl lämpade för efterföljande rengöring.

Tack vare ångan behöver fönstret knappt torkas, om alls. Fukten avdunstar direkt efter rengöring.

Små knep för enkel fönsterputsning

  • en ångtvätt lönar sig om det finns många fönster
  • Mikrofiberdukar tar också bort envis smuts
  • diskmedel är ett bra val för rengöring
  • använd inte tidning
  • undvik stegar, använd istället teleskopstänger
  • Rengör inte i starkt solsken eller hög värme
tips och tricks
När du köper en ångtvätt bör du vara uppmärksam på tillbehören. Många ångtvättar har mycket att erbjuda. Ett ångmunstycke för utjämning av gardiner och gardiner ingår ofta.

Olika infästningar för golvstädning är också viktiga. Då räcker en ångtvätt för många olika jobb och du sparar pengar och rengöringsmedel.

Ссылка на основную публикацию