5 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Energikostnadsmätare

Energikostnadsmätare — En liten köpguide

En energikostnadsmätare är en vettig investering för att hitta dolda «kraftslukare» i hushållet och på så sätt motverka de ständigt stigande energikostnaderna. Deras funktionalitet skiljer sig ibland väldigt mycket från varandra. Antingen digitala pulser eller den traditionella mätningen via induktion på grund av magnetfältet i elektriska ledare som fluktuerar med belastningen fungerar som mätmetod.

#1

Zaeel energikostnadsmätaruttag

Spänning/styrka/effekt
230VAC, 16A, 3680W
Montage
socket
Display
Digital LCD-skärm
Fler mätvärden
kostnad, tid
drift
Tre knappar
Andra funktioner
förvaring, lastskydd
11,50 €

Köp det på Amazon

Zaeel energikostnadsmätare fungerar som en enkel adapter för uttag och mäter alla relevanta parametrar som ström och total elförbrukning, tid, kostnader och aktiv effekt. Tack vare ett internt minne går värdena inte förlorade även vid strömavbrott eller om du flyttar till en annan plats, utan du kan återställa mätaren med en knapptryckning. Tack vare en hög känslighet på 0,1 watt mäter energimätaren Zaeel på ett tillförlitligt sätt enheter även med låg strömförbrukning — till exempel i standby-läge. Manövreringen är tydlig och lätt att förstå med hjälp av displayen och två knappar på framsidan.

#2

Brennenstuhl Primera Line PM 231 E

Spänning/styrka/effekt
230VAC, 16A, 3680W
Montage
socket
Display
LCD skärm
Fler mätvärden
frekvens, tid, kostnad
drift
Fyra knappar
Andra funktioner
Batterier, två tariffer
15,66 €

Köp det på Amazon

För att använda energimätaren ansluter du helt enkelt Brennenstuhl Primera Line PM 231 E till uttaget och ansluter konsumenten. För maximal säkerhet har denna modell utökat kontaktskydd som barnsäkerhetsanordning, som stänger hålen i stickkontakten utan konsumenter. PM 231 E använder tre LR44-batterier, som ingår i leveransen, för att lagra data. En speciell egenskap är möjligheten att använda två olika, tidsstyrda tariffer för dag och natt.

#3

Orno OR-WE-520 3-fas elmätare

Spänning/styrka/effekt
230/400VAC, 80A, 3680W
Montage
DIN-skena hattskena
Display
Digital, 8 + 2 siffror
Fler mätvärden
Endast konsumtion
drift
Keine
Andra funktioner
elmätare
Weiterlesen:
Datorkassa - TOPPA rekommendationer och guider att köpa
37,95 €

Köp det på Amazon

Orno OR-WE-520 är en digital elmätare som används av företag för kontinuerlig mätning av förbrukning. Den monteras på en DIN-Rail topphatsskena i ett säkringshus eller kopplingsdosa, varefter manuell anslutning via kabel krävs. Till skillnad från varianter för uttaget tillåter Orno OR-WE-520 mätning av växelström och 3-fasström, som används av konsumenter med hög effekt — till exempel i elektriska spisar eller vid tankning av elbilar. Måtten motsvarar EU-standarden enligt MID 2014/32/EU-direktivet.

köp kriterierna

uppgift och användning

En väsentlig faktor när du väljer en lämplig energimätare är den planerade användningen — för att upptäcka kamouflerade konsumenter eller ineffektiv teknik rekommenderas en version som du använder i uttaget för att specifikt övervaka en eller flera anslutna enheter. Om du däremot skulle vilja registrera större förbrukning permanent, är stationära elmätare lämpliga för detta ändamål, som exakt loggar varje effektuttag.

användbarhet

De flesta insticksmätare använder en display och två eller flera knappar för enkel menynavigering. Mer komplexa system kombinerar flera uttag med en central display som upprättar en trådlös anslutning till mätenheterna och möjliggör enkel kontroll och parallell övervakning av flera instanser.

Anslutning till externa enheter

Mätenheter med ett eller flera gränssnitt som möjliggör extern åtkomst är bekvämare. Dessa inkluderar till exempel den trådlösa anslutningen via WLAN eller Bluetooth med en smartphone eller surfplatta. Professionella, moderna energimätenheter stöder även industriella protokoll som seriella gränssnitt, som möjliggör tillfälligt eller permanent utbyte av data med datorer och inbyggda PC:er.

prestandagränser

Även enkla och billiga energimätare har vanligtvis en hög spänst, även om max 3680 watt av tekniska skäl har etablerat sig som den inofficiella standarden. För att kunna utesluta skador har de även överbelastningsskydd som automatiskt bryter strömförsörjningen vid högre effektnivåer.

Weiterlesen:
Ta bort emulsionsfärg från metall » Hur man gör rätt

mätnoggrannhet

Nivån på mätnoggrannheten är mindre än 2 procent för de flesta moderna enheter. De visar sig därför vara tillräckligt tillförlitliga för enkla hushållsmätningar, men avvikelser kan ändå förekomma under ogynnsamma förhållanden. Om du vill registrera elförbrukningen exakt behöver du fortfarande certifierade och officiellt kalibrerade energimätare.

lagring av data

Vissa billiga energimätare använder inga buffertar eller minne, så data går förlorade varje gång mätaren kopplas ur. En sådan brist indikerar ibland dålig kvalitet, inklusive felaktiga mätningar. Ansedda tillverkare använder nästan alltid batterier, laddningsbara batterier eller icke-flyktigt minne så att du inte behöver programmera om mätaren.

Video: Mät strömförbrukningen och beräkna kostnaderna själv

Häufig gestellte Fragen

Kan en 3-fasmätare också mäta 220 volt AC?

I princip ja. I det här fallet registrerar mätanordningarna bara en fas, men detta påverkar varken funktionen eller noggrannheten. Undantag finns endast i sällsynta fall och med specialiserade mätinstrument, som används extremt sällan utanför professionell användning enbart på grund av sina kostnader.

Vilka ytterligare mått är användbara?

Även om många energimätare också kan visa spänning och frekvens, spelar dessa under normala omständigheter ingen nämnvärd roll eftersom de håller kraftleverantörerna på en stabil nivå. Svängningar på mindre än 10 till 15 procent i spänningen påverkar vanligtvis inte funktionen.

Hur återställer jag en energimätare?

Digitala energimätare för uttaget har vanligtvis en återställningsbrytare, som är gömd bakom ett litet hål i ytan för att skydda mot oavsiktlig aktivering. Du kan göra det med ett tunt, långt föremål som en tråd eller nål. Vissa elmätare har ingen funktion som nollställer mätaren.

Är energimätare kompatibla med alla konsumenter?

Ja. Så länge konsumenten inte överskrider effektgränsen för en energimätare kan du enkelt koppla den till den. Mätningen påverkar inte spänningen eller styrkan på strömförsörjningen.

Förbrukar energimätare ytterligare el?

Digitala energimätare har själva sin egen strömförbrukning, som de inte registrerar. Detta är dock väsentligen begränsat till energin för displayen och är så lågt att det är irrelevant för mätningen. Detta är dock en anledning till att enheterna vanligtvis använder energibesparande lysdioder eller LCD-skärmar istället för en färgad pekskärm.

tillbehör

Valet av tillbehör för energimätare är begränsat. Vissa modeller för att bygga ett smart hem har kombinationer som gör att uttaget kan styras via exempelvis IoT-enheter eller en smartphone. Nätverksversioner tillåter också att data kan läsas ut via externa appar och mjukvara för att göra denna information tillgänglig digitalt.

Fördelningsbox Kopp 2×24 för stationära elmätare

Kopp utanpåliggande fördelningsbox 2×24 moduler

39,99 €

Köp det på Amazon

Denna Kopp utanpåliggande distributionslåda med dörr erbjuder ett attraktivt hölje där en stationär elmätare som Orno OR-WE-250 och den andra nödvändiga tekniken för ett hushåll — såsom säkringar och strömbrytare — kan rymmas.

Ссылка на основную публикацию