0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Eftermontera ljudisolering på rumsdörren

Eftermontera ljudisolering på rumsdörren

Rumsdörrar är ofta mycket dåligt ljudisolerade, till exempel för att hyresvärden har sparat på material och installerat de billigaste dörrarna. Dörren kanske inte riktigt passar. Ljudisoleringen är då dålig, men den går att eftermontera.

Eftermonterad ljudisolering

Om det kommer buller från trapphuset in till lägenheten, eller om det hörs hög musik från ungdomsrummet i vardagsrummet, är det dags att förbättra ljudisoleringen. Det finns flera metoder:

  • Täta dörrkarmen med tätningstejp eller gummitätning
  • Täta dörrgapet nedan
  • tapetserad dörr

täta dörrkarmen

Det enda sättet att säkerställa att inget ljud kommer genom innerdörren är om ramen är tät. Stäng dörren på kvällen, tänd ljuset framför dörren, men inte i rummet du befinner dig i. Om ljus tränger in i ramen är den inte tät.

Skaffa självhäftande tätningstejp eller en ny gummitätning (dörrkarmar kommer vanligtvis med en tätning, men denna kan bli porös). Dörren kan också vara skev. Fäst sedan tätningstejpen endast där det behövs.

Täta dörrgapet nedan

En liten lucka i botten är normalt, men ibland monteras luckan kortare eftersom en annan golvbeläggning förväntas. En tätning i botten av dörrbladet stänger dörrspringan och hindrar därmed också en del av ljudet från att komma in i rummet.

tapetserad dörr

Att tapetsera dörren är en tidskrävande uppgift och problematiskt i en hyreslägenhet, då klädseln lämnar märken på dörren. Med glasade dörrar är metoden dock vettig och klädseln kan enkelt tas bort.

Köp en tunn MDF-skiva (lika tjock som glaset), ta ut glasrutan (läs hur här) och sätt in MDF-skivan på sin plats. Innan dess limmade du fast skum på panelen (lämna 1,5 cm i kanten) och drog ett snyggt tyg över och häftade fast i panelen (i kanten där glaspärlorna senare ska sitta).

Weiterlesen:
Gör rumsdörren ljudisolerad » Så minskar du buller

Om du vill tapetsera en oglasad dörr kan du även limma fast skum på dörren, men fäst locket med dekorativa spikar. Återigen, lämna kanten fri när du stoppar sidan som träffar ramen.

Ссылка на основную публикацию